Guia per a famílies cruels i malvades en versió digital! Com i quan introduir l’ús del primer mòbil dels fills i filles?

No Comment


Som Connexió

Com i quan introduir l’ús del primer mòbil dels fills i filles?
Amb un recorregut que va des de la preadolescència fins als 18 anys, la guia pretén acompanyar a les mares i els pares a decidir de forma conscient com educar els seus fills i filles en l’ús de la tecnologia mòbil. Descarrega-la ara!

Comparteix la guia per a famílies cruels i malvades, i descobreix tots els recursos per introduir l’ús del primer mòbil de les filles i fills

Sabem que educar i créixer en digital és tot un repte!

Amb l’objectiu de superar-lo, des de Som Connexió volem acompanyar-te a crear un entorn més pedagògic i constructiu a les nostres llars i centres educatius que respongui a les necessitats de grans i petits respecte a les pantalles.
Per això ens adrecem a
docents, mares, pares i membres d’AFAs i AMPAs, per a que consulteu i compartiu la guia i feu córrer la veu entre la vostra comunitat.

Si creus que la guia pot ajudar-te en el plantejament d‘activitats a l’aula al voltant de la introducció de la tecnologia mòbil de les noies i els nois de 12 als 18 anys:

Descarrega’t la guia aquí

La guia ofereix eines i recursos a mares i pares

Elaborada fa uns mesos en format analògic, la guia per a famílies cruels i malvades es crea a partir d’una experiència concreta i real, viscuda en primera persona, en una família que tenia clar que donar un telèfon mòbil a les seves filles adolescents, era un risc que calia gestionar. La seva experiència compartida, dels 12 fins als 18 anys, ens ha servit de referència per determinar quins són els passos més adequats a seguir en la incorporació del primer telèfon mòbil de les filles i fills.

Des de Som Connexió volem que els i les adolescents prenguin consciència de la utilitat real i de la responsabilitat que comporta tenir un dispositiu mòbil personal. I per això la introducció d’aquests elements hauria de ser progressiva i acompanyada, des de la infantesa o preadolescència fins al voltant dels 18 anys. Un recorregut a través del qual el/la jove desenvolupa les competències necessàries per saber autoregular l’ús del mòbil en equilibri amb la resta d’activitats de la seva vida.

A la guia trobareu informació, bons consells, i algunes estratègies, com per exemple:

  • Iniciar la incorporació a aquesta tecnologia amb un dispositiu familiar d’ús compartit al qual tenen un accés limitat i en presència d’un adult…
  • Una plantilla de pacte d’ús, exemple que us servirà per arribar a acords amb ells i elles i que podeu anar ampliant o restringint segons la maduresa del vostre fill o filla durant el procés d’incorporació del mòbil.

I si preneu la decisió meditada de posar a l’abast dels vostres fills i filles un dispositiu, sigui en modalitat compartida o personal, us facilitem els passos a seguir per activar aquesta primera targeta SIM que trobareu amb la guia impresa.

Famílies, docents i membres de la comunitat educativa, no us donarem receptes màgiques, però sí eines i experiències reals que serveixin de referents i enriqueixin la construcció d’un camí que entre tots estem dibuixant. No esteu soles, us acompanyarem!

Related Articles

Deixa un comentari