Ibu: «Van venir sis furgonetes dels mossos a treure’m de casa, em vaig sentir com un delinqüent»

No Comment
Pah Ibu desnonat Ibu, el jove desnonat recentment, al centre de la imatge, acompanyat per membres de la PAH Terrassa. MG

«Quants Ibus hi ha a Terrassa? Quantes famílies hi ha en llista d’espera? Quina resposta els donarà l’Ajuntament?». De nou, la PAH ha volgut posar cara i a la vegada denunciar els casos quotidians de desnonaments, de persones i famílies que es queden al carrer, sense cap solució al seu dret a l’habitatge. 

Avui dijous 20 de maig han acompanyat l’Ibu, un noi del barri de Sant Pere Nord que acaba de patir aquesta situació: «no sé com explicar-ho, em van treure de casa, van venir sis furgonetes dels mossos, em vaig sentir com un delinqüent», ha explicat Ibu molt afectat. 

Assegura el jove que en el seu dia «vaig demanar un lloguer social», però l’Ajuntament el va dir que no hi havia lloc, de forma que es troba en llista d’espera. «Ara estic sense recursos, no estic cobrant res, i estic un altre cop al carrer». L’Ibu es troba actualment a casa d’un amic, que li permet estar-s’hi durant uns dies. La PAH denuncia que en un cas com el seu, «per estar sol, no té dret a un habitatge?». 

Fa 5 anys que l’obra social de la PAH va reallotjar l’Ibu en un habitatge de Sant Pere Nord. «Hi ha un jutge que no ha aplicat la llei vigent, això és gravíssim i fins i tot pot ser un delicte», ha expressat la portaveu de la PAH. «L’han tornat a deixar al carrer». De nou queixes adreçades al consistori: “Ni tan sols l’assistenta de Serveis Socials l’ha trucat», han lamentat.

Nova forma d’actuar dels Mossos: «fiquen por a les famílies»

Des de la PAH Terrassa consideren «molt greu la nova forma d’actuar» per part dels mossos quan practiquen un desnonament. «Dies abans ja ho preparen tot amb antiavalots», i afegeixen: «fiquen la por a les famílies, tallen els carrers perquè la PAH eviti el desnonament. Però inventarem altres estratègies». Més enllà, denuncien el cas concret: «Sis furgonetes pagades amb els nostres impostos! L’Ajuntament a on està mirant?»

Ara, la PAH Terrassa està centrada i aposta perquè s’activi a la ciutat una nova unitat antidesnonaments. Per això, han recordat la reunió que tenen programada amb l’Ajuntament el 31 de maig per abordar aquesta qüestió. «És urgent, i esperem resultats concrets» han expressat.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari