Judici contra la desobediència pacífica: 2 anys després, demanen 5.000 o 6 mesos presó efectiva al terrassenc Roger Verdaguer

No Comment

La TRACA (Coordinadora Antirepressiva de Terrassa) engega una campanya de suport al Roger Verdaguer, que serà jutjat a Terrassa per un delicte de desobediència i resistència.


En Roger Verdaguer va ser detingut a Terrassa el 28 de setembre de 2020. Aquell dia més d’un centenar de persones es van manifestar en protesta per la destitució del President de la Generalitat Quim Torra. La manifestació va recórrer, sense cap tipus d’incident, diversos carrers de Terrassa fins arribar als jutjats, allà va continuar fins l’autopista C-58 on es va tallar el trànsit uns 10m. En acabar la manifestació diverses furgonetes de la Brimo i l’Arro dels mossos d’esquadra van rodejar i retenir una cinquantena de manifestants que tornaven cap a casa.

En demanar als manifestants que s’identifiquessin aquests s’hi van negar al·legant que manifestar-se no era cap delicte. Mentre s’intentava dialogar amb els responsables de l’operatiu una agents van anar a identificar exclusivament al Roger, informa la Traca i assegura el mateix Roger, que s’hi va negar i es va asseure al terra en senyal de protesta i de no col·laboració. Aquest motiu va fer que fos detingut pels mossos i traslladat a la comissaria on hi va passar tota la nit, i al matí següent va passar a disposició judicial on el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs acusat de desobediència i resistència, i amb l’obligació d’anar a firmar un cop al més als jutjats.

Ara, dos anys després, arriba el judici previst pel dimecres 16 de Novembre de 2022 als jutjats de Terrassa. La fiscalia li demana una pena de 12 mesos-multa que consisteix en una multa de més de 5.000€ o bé 6 mesos de presó efectiva acusat d’un delicte de desobediència i resistència a l’autoritat.

Llegiu la carta d’en Roger Verdaguer:

Roger Verdaguer explicant el seu cas en una acampada solidària. Foto: captura de pantalla.

Carta als amics i coneguts:

“Benvolgut/da,

T’envio aquesta carta perquè hem compartit un tros de vida, ja sigui a la feina, o en altres ambients,  i que et vull fer saber una qüestió que és important per a mi. Et demano temps per llegir-ho amb ànim que estiguis informat/da del que em passa i per fer-te una proposta.

El dia 28 de setembre de 2020 a Terrassa hi va haver una manifestació de protesta per la destitució del President Quim Torra. En aquesta manifestació vaig ser detingut i no és fins ara que es celebrarà el judici (aquí hi ha una notícia que s’aproxima força a la realitat).

La fiscalia em demana de pena 12 mesos-multa, que consisteix en milers d’euros o bé complir de manera absolutament efectiva 6 mesos de presó (no pateixis, aquest correu no és una recaptació de fons). El motiu pel qual vaig anar a la manifestació és la interferència del poder judicial en la composició del legislatiu. Jo ja n’he estat sempre conscient que la democràcia d’aquest país no funcionava com havia de funcionar per la corrupció a tots els nivells, que ja ni s’esforcen a maquillar amb una hipocresia de fireta que és insultant. Tanmateix, que els jutges es posessin a coaccionar l’actuació política del legislatiu i castigar-lo amb la inhabilitació si no es doblega em semblava massa exagerat. Quina autoritat poden tenir les lleis, el poder judicial i l’executiu si aquestes lleis les fan, no qui vota el poble, sinó la selecció que en queda després que el poder judicial l’hagi garbellat? Per a mi això trenca totalment la democràcia. A més, constato que aquesta manera d’actuar s’executa interessadament sobre una determinada opció política, la qual cosa és alhora una prova d’intencionalitat, de dirigisme o tutel·la, oligopoli o com n’hi vulgueu dir, i de discriminació. Evidentment podem discrepar en aquest anàlisi i m’agradaria aprofundir-hi, però no és l’objecte d’aquest correu. Només et vull explicar que jo ho veig així. Fa poc, el senyor Josep Costa posava de manifest uns arguments similars en el judici que li volen fer i la seva exposició dels principis democràtics que es veuen conculcats avui en dia trobo que és molt més tècnica, encertada i detallada de la que jo us pugui explicar.

Sigui perquè hi ha una discriminació fàctica sobre un col·lectiu determinat, sigui perquè considero que s’ha trencat els principis democràtics fonamentals, em trobo en la situació que em trobo. I a més, no puc reconèixer l’autoritat amb la qual se’m vol jutjar perquè està viciada. De fet, ja no puc reconèixer cap autoritat en aquesta societat més enllà de la que em dicti la consciència. I això té repercussions molt greus. Ara que t’he posat en antecedents, t’explicaré com queda la qüestió que t’havia començat a relatar al principi.

El motiu d’aquest correu és que et vull convidar al meu judici, el dia 16 de Novembre de 2022, als jutjats de Terrassa, a la sala 8 (primera planta). L’hora concreta te la faré saber més endavant, pels volts del migdia. Ja entenc que et deu xocar i que de seguida deus pensar que és per protestar …i que no va enlloc. Pot ser que no vagi enlloc, però no és només una protesta, és una invitació a veure’ns aquest dia, i una invitació a confrontar-se i desafiar la “justícia” espanyola. Així ho faré jo, segons em dicta la consciència.

Et desitjo el millor.”

Amb l’esperança que sigui del vostre interès. Més endavant us informarem de les novetats relatives als actes programats.

Gràcies per la vostra atenció.

 

Related Articles

Deixa un comentari