La Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública agraeix la participació a la gran manifestació per la sanitat, denuncia el silenci de TV3, i anuncia més mobilitzacions

No Comment
Núria Martí, en el centre, porta la pancarta de la Plataforma i Marea Blanca. Foto: PV

La Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública celebra el gran èxit de la manifestació de dissabte 14 en defensa de la sanitat pública, que va comptar amb el suport de 83 entitats, i agraeix la participació «massiva» de la ciutadania.

Anuncia, així mateix la «continuïtat d’aquesta comissió davant la situació d’emergència sanitària que patim a la ciutat», al mateix temps que recorda la gravetat de la situació, en un comunicat fet públic el passat 20 de gener, i destaca les reivindicacions concretes del moviment, agraeix també als mitjans de comunicació de tot l’Estat la difusió feta de la manifestació, i denuncia que TV3, «sent una televisió publica, va obviar deliberadament donar informació sobre una gran manifestació d’una de les ciutats més grans de Catalunya i amb les pitjors llistes d’espera».

Text íntegre del comunicat:

La Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública vol agrair la participació massiva que va tenir la manifestació a Terrassa per reclamar una sanitat pública i de qualitat

Terrassa va despertar el passat 14 de gener a la manifestació convocada per la Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública contra la situació crítica en la qual es troba el sector sanitari de la ciutat.

Des de la Comissió volem agrair la participació a la manifestació i l’adhesió al manifest de 83 entitats de diferents àmbits socials. Després de la valoració feta, s’ha decidit la continuïtat d’aquesta comissió davant la situació d’emergència sanitària que patim a la ciutat.

Cal recordar, que malgrat ser la tercera ciutat de Catalunya quant a població, encara manca un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP). La congestió de la sanitat pública en la ciutat fa que algunes proves diagnòstiques i visites a especialistes dupliquin i fins i tot tripliquin els dies d’espera respecte la mitjana catalana.

Algunes de les demandes del manifest són: que el metge de capçalera visiti en 48 hores tal i com indica CatSalut; la construcció d’un nou CAP Nord; gestió única del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) del Cap Can Roca; que hi hagi pediatres i odontòlegs a tots els CAPs; i que es destini un 25% del pressupost de la sanitat per a l’atenció primària. Tot això no es pot fer, segons la Comissió, sense millorar les condicions laborals dels professionals del sector de la salut. Per aquesta raó, la Comissió també recolza la vaga de Metges de Catalunya que començarà els propers 25 i 26 de gener en defensa de poder donar una atenció digna a la població.

Durant molt de temps i davant la reiterada negativa de mantenir una reunió entre el Conseller de Salut amb entitats de diferents àmbits socials de Terrassa, ara la Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública de Terrassa torna a demanar una reunió de forma urgent.

Finalment, volem agrair als mitjans de comunicació de tot l’Estat la difusió feta de la manifestació a Terrassa i denunciar que TV3, sent una televisió publica, va obviar deliberadament donar informació sobre una gran manifestació d’una de les ciutats més grans de Catalunya i amb les pitjors llistes d’espera.

El sistema sanitari públic és la nostra garantia d’una bona qualitat de vida i un pilar fonamental de l’estat del benestar. Per aquesta raó la Comissió, al costat de les 83 entitats adherides, defensem un sistema sanitari públic, sostenible, pròxim i de qualitat amb suficients recursos per atendre la població.

CONTINUEM LLUITANT, ENS HI VA LA VIDA!

Related Articles

Deixa un comentari