La CUP reobre el debat sobre la despesa d’aigua que suposa el camp de golf de Torrebonica

No Comment

Davant la crisi mediambiental i la situació de sequera generalitzada, la formació cupaire proposa que el camp de golf es reconverteixi en un gran parc públic.


“Quina necessitat té la ciutat de Terrassa de mantenir l’actual camp de golf?”, es demana la CUP, que descriu aquest com “un espai elitista, construit fa 18 anys amb una forta oposició social i que sempre ha fet totes les seves activitats d’esquena a la ciutat”.

Segons la CUP, en l’actual situació de sequera cal treballar localment per revertir aquesta situació de canvi climàtic. Per tant, demana a l’Ajuntament de Terrassa que redueixi dràsticament el consum d’aigua del camp de golf, i que es benifici a la pagesia local. 

La CUP defineix aquests divuit anys de camp de golf com “un fracàs per a la ciutat”, i “una herència en forma de deute ecològic, fruit del boom del totxo de principis dels anys 2000”, a la vegada que ho atribueix a “tupinada urbanística del PSC”. Per tot plegat, la CUP proposa que s’obri amb urgència un debat sobre l’ús d’aquest espai per veure si avui dia pot ser sostenible. L’aposta dels cupaires, convertir-lo en un gran parc de titularitat pública i revertir l’ús privat del camp de golf.

Una instal·lació de golf de 18 forats necessita 18.000 litres d’aigua per any, assenyala la CUP, quan el de Torrebonica té 45 forats. En aquest sentit, la formació recorda que gràcies a la luita contra aquest macroprojecte, l’any 2004 la Generalitat es veié obligada a canviar la normativa per tal que les concessions del reg fossin amb la reutilització d’aigües residuals.

 

 

Related Articles

Deixa un comentari