La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa critica la proposta de l’Alcalde i la Conselleria i crida a “sortir de nou al carrer”

No Comment

«Cal sortir de nou al carrer», crida la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa (PDSP-Marea Blanca) en el comunicat fet públic el 21 de febrer, en el qual critica els acords presentats per l’alcalde Ballart i el conseller de Generalitat Manel Balcells.

La plataforma saluda la participació en «la històrica manifestació de milers de persones el 14 de gener de 2023 a Terrassa en defensa de la sanitat pública» i agraeix la participació massiva, tot afirmant que «si no s’hagués realitzat aquesta manifestació, aquest pla de salut no s’ha hagués presentat i únicament s’haurien escoltat els interessos de Mútua».

Però les mesures anunciades no són «cap solució ràpida per la greu situació actual (…) excepte la reversió de les visites d’especialitats i ingressos del CAP Can Roca al CST, la resta de peticions realitzades al manifest llegit a la manifestació, queden pendents de resposta».

La Marea Blanca de Terrassa insisteix que la mobilització unitària i massiva és l’única eina per activar solucions, i proposa: «hem de seguir lluitant i sortir de nou al carrer abans de les properes eleccions».

Núria Martí, en el centre, porta la pancarta de la Plataforma i Marea Blanca. Foto: PV

Text íntegre del comunicat:

Comunicat PDSP-Marea Blanca de Terrassa en resposta al pla de salut per Terrassa presentat pel coonseller Manel Balcells i l’alcalde Jordi Ballart

En primer lloc agrair el seu suport, a totes les associacions, entitats, plataformes, sindicats, comitès i en definitiva a totes les persones que van recolzar i/o participar en la històrica manifestació de milers de persones el 14 de gener de 2023 a Terrassa en defensa de la sanitat pública.

Cal tenir molt en compte, que si no s’hagués realitzat aquesta manifestació, aquest pla de salut no s’ha hagués presentat i únicament s’haurien escoltat els interessos de Mútua.
També cal tenir molt present que si això s’ha aconseguit, ha estat gràcies a la unió entre els diferents implicats de tota la ciutat, que han posat per endavant els interessos comunitaris als personals. Cal seguir per aquest camí perquè aquestes reivindicacions siguin una realitat.

Per altra banda, també cal no oblidar que, excepte la reversió de les visites d’especialitats i ingressos del CAP Can Roca al CST, la resta de peticions realitzades al manifest llegit a la manifestació, queden pendents de resposta.

Al pla ens prometen un CUAP (segons les reunions que ja havíem tingut en diverses ocasions amb l’Ajuntament ja hauria d’estar en funcionament fa anys), i un nou CAP i vàries reformes i/o ampliacions d’altres… obres per un futur llunyà… que moltes vegades ja s’han fet i no s’han complert…… però no es presenta cap solució ràpida per la greu situació actual. A més a més, en cap moment s’ha parlat de la contractació de personal… es farà com a al CAP de Can Roca que els facultatius han estat traslladats d’altres CAP de la ciutat… és a dir “despullar un sant per vestir-ne un altre”?

Cal recordar que al manifest que es va llegir a la manifestació demanàvem : Que cada CAP disposi de un pediatra, que es destinés el 25 % del pressupost a Primària, que el metge de família et visiti en 48 hores, que les visites amb l’especialista tinguin una demora raonable, que urgències disposi de un entorn amb respecte per la intimitat dels pacients allà ingressats, que les proves complementàries ( radiografies, TAC, RMN, analítiques) es realitzin segons els terminis establerts pel CatSalut , atenció adequada als problemes de salut mental …. i per tant DEMANEM:

Reunions per un control compartit, rigorós i continuat, no propaganda electoral, amb un calendari amb dates immediates per concretar i millorar totes les demandes que consten en el punt anterior, i que són les reivindicades a la manifestació, i que al pla de salut presentat han estat totalment menystingudes.

Per això hem de seguir lluitant i sortir de nou al carrer abans de les properes eleccions del mes de maig, per recordar als nostres polítics que la situació d’emergència sanitària persisteix i calen actuacions urgents i eficients.

PER UNA SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT. ENS HI VA LA VIDA
Terrassa 21 de febrer de 2023

Related Articles

Deixa un comentari