La Plataforma en Defensa del Vapor Ros s’enfronta a la Generalitat per l’extinció de contractes de lloguer a l’espai

No Comment

La Generalitat, propietària del Vapor Ros, iniciarà obres al recinte per canviar les cobertes d’amiant. A la vegada, anuncia que alguns contractes no es renovaran.

La Plataforma En Defensa del Vapor Ros manifesta que “no permetrà que cap veïna més hagi de marxar del vapor o tancar el seu negoci”.


Segons informa la Plataforma en Defensa del Vapor Ros, el passat 3 de juny, representants de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat es van reunir amb les veïnes i amb la PDVR per comunicar que el 18 de juny iniciarien les obres per canviar les cobertes d’aminant de tot el recinte. La intervenció s’allargaria 3 mesos, segons l’administració autonòmica, temps durant el qual les usuàries del Vapor hauran de desallotjar el recinte per la perillositat d’aquest material. La Generalitat també va anunciar que es començaran a revisar els contractes de lloguer de cada veïna de forma individualitzada, i que els contractes irregulars o que no es posin al dia dels pagaments pendents podrien ser extingits i no renovats. D’aquesta manera moltes de les veïnes, amb contractes signats amb l’antic propietari molts anys enrere, haurien d’abandonar els seus espais sota amenaça de ser desallotjats.

La Plataforma En Defensa del Vapor Ros va deixar clar que, tot i que es posiciona a favor de les obres de rehabilitació, no permetrà que cap veí més hagi de marxar del Vapor. Per això fa una crida a totes les associacions veïnals de Terrassa, entitats socials i culturals i ciutadania a donar suport a les seves demandes:

– NINGÚ AL CARRER! Les veïnes del Vapor Ros s’hi queden!
– CAP ENDERROC! El patrimoni industrial del Vapor Ros es conserva!
– CAP PRIVATITZACIÓ! El Vapor Ros és i serà un espai públic, cultural i per la ciutadania!

La Plataforma convocarà una reunió pròximament amb veïnes i experts en matèria legal i urbanística per a assessorar-se i decidir les pròximes accions. També preveu una reunió amb l’Ajuntament per exigir l’empara de les veïnes, a les quals sempre s’ha promès la garantia de la seva continuïtat al Vapor. La Plataforma no descarta la convocatòria de pròximes mobilitzacions i per això fa una crida als seus suports a estar atentes a l’actualitat de les seves xarxes socials:

Indignació per comunicar-ho amb només 15 dies d’antelació

La Plataforma en Defensa del Vapor Ros va ser fundada el 2018. Té com a principis la defensa del patrimoni industrial del Vapor, la defensa de les veïnes i de les activitats existents, la rehabilitació i obertura del recinte com un espai i equipament públic per a tota la ciutadania, i la posada en marxa d’un procés de participació pública per a decidir els usos futurs d’aquest espai emblemàtic amb el màxim consens i transparència. Durant la reunió amb la Generalitat, la qual qualifiquen com a tensa, es va aconseguir endarrerir la data d’inici de les obres fins el primer de juliol, gràcies a la insistència de les veïnes i de la Plataforma.

Aquestes es van mostrar molt indignades per rebre la comunicació amb tan sols 15 dies d’antelació. Algunes d’elles hauran de buscar un habitatge alternatiu i els negocis es veuran obligats a tancar i faltar als seus compromisos amb treballadors i clients. Per això també es van exigir habitatges i espais alternatius mentre durin les obres, així com compensacions econòmiques pels negocis. En alguns dels locals, les obres obligaran a buidar absolutament
tot el mobiliari. Les obres consistiran en la reparació de les cobertes i la substitució de tot l’amiant, així com el desmantellament d’un dipòsit d’aigua malmès. La Generalitat decretarà l’estat d’emergència en tot el recinte amb els objectius d’accelerar l’inici de les obres, assegurar l’estructura dels edificis i a causa de la perillositat de l’amiant. La intervenció respon a un Requeriment de Disciplina Urbanística presentat per l’Ajuntament fa dos mesos. Aquest tipus de requeriment s’impulsa quan la propietat no manté les edificacions en condicions de seguretat.

Related Articles

Deixa un comentari