La Plataforma per la Sanitat Pública lamenta la desconvocatòria de la manifestació ‘unitària’ del 1r de Maig per la «retirada de CCOO», «El trencament de la unitat no és el camí»

No Comment

La PDSPT-Marea Blanca ha fet públic un comunicat on informa que la Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública, «que va ser qui va aconseguir una primera manifestació unitària i multitudinària el passat 14 de gener», proposava convertir el 1r de Maig en una jornada de lluita unitària centrada en la defensa dels serveis públics i, en especial, de la sanitat pública a Terrassa, ja que segueix sense solucionar-se les llistes d’espera, el col·lapse de les urgències, l’abandonament de la salut mental, etc.

Amb aquest objectiu va convocar tots els sindicats per fer-ho possible, amb una nova manifestació. Després de vàries reunions, s’explica, van acordar per «unanimitat» un manifest, un encapçalament, el contingut de la pancarta de la capçalera, el recorregut, la posició de cadascuna de les entitats participants, el cartell de convocatòria així com les octavetes a repartir. Després d’aquest treball, però, i a punt de fer pública la convocatòria, «el sindicat de Comissions Obreres ens planteja que la seva direcció els obliga a retirar-se d’aquesta convocatòria unitària per, com sempre, fer-ne una convocada únicament per ells». S’assegura també: «perquè així no hi puguin parlar els sindicats minoritaris». A continuació el sindicat de la UGT s’afegí a aquest plantejament.

Tot lamentant la situació, la Plataforma en Defensa de la Salut Pública de Terrassa-Marea Blanca declara sentir-se «manipulada» en aquest «procés esperançador» de preparació de la manifestació que s’havia produït. Considera que «el protagonisme d’aquests sindicats s’ha imposat en aquesta ocasió, intentant silenciar les demés propostes».

Amb «perplexitat, i malgrat la decepció», la Plataforma assegura que «continuarà aquesta lluita sense excloure a ningú, perquè sabem que sense unitat no aconseguirem el que tan necessitem», i fa públic el manifest que es va aprovar de forma unitària assenyalant els objectius a aconseguir. Conclou cridant a estar alerta perquè hi haurà més mobilitzacions.

Text del manifest:

1r de Maig unitari

Aquest 1r de maig ens unim per la defensa d’una sanitat cent per cent pública, i per la defensa de tots els serveis públics que hem aconseguit les persones treballadores amb molts anys de lluita.

Perquè el capitalisme està encoratjat transformant els nostres drets en mercaderies per fer-hi negoci. Ho estem veient amb la sanitat a Madrid, a Andalusia, a Galícia, a Catalunya, i ho vivim intensament a Terrassa amb la Mútua.

Això significa que, del què paguem amb els nostres impostos, mitjançant els concerts que fan els governs amb empreses privades per donar aquests serveis públics, aquestes s’apropien de part dels recursos que s’hi destinen. I com ho fan? Doncs retallant les prestacions i mantenint en unes condicions deplorables les persones treballadores amb les quals ens donen el servei.

Ens unim, doncs, perquè volem que acabi el maltractament i discriminació que patim les persones usuàries de la sanitat a Terrassa i àrea d’influència.

Ens unim perquè volem que acabin els col·lapses a Urgències que atempten contra els drets humans més bàsics.

Ens unim perquè volem que acabi el patiment de les persones esperant diagnòstics, visites, intervencions quirúrgiques, etc.

Ens unim perquè el sistema sanitari està en perill i Terrassa és una de les pitjors ciutats de Catalunya per la manca de recursos. Ni les promeses de l’Ajuntament ni del Conseller han servit per millorar res per ara. Exigim que de forma urgent es doti a l’Assistència Primària dels recursos necessaris per assegurar la qualitat assistencial a les persones usuàries.

Ens unim perquè només amb la unitat tindrem la força per mantenir uns serveis i unes condicions dignes per totes les persones treballadores. Tan pels qui reben els serveis com pels qui hi treballen. Sanitat, ensenyament, assistència social….

Només unim-nos en la defensa del que és públic, podrem mantenir i ampliar els nostres drets!!

Ens hi va la vida!

Related Articles

Deixa un comentari