La Síndica de Greuges Isabel Marquès, i Oncolliga rebran enguany els premis Drets Humans del Col·legi d’Advocats

No Comment
Isabel Marquès, al seu despatx a la Masia Freixa. Foto: PV

L’acte, organitzat per la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Terrassa, tindrà lloc el dia 10 de desembre, a la Sala Crespi

Enguany, els VII Premis Drets Humans seran atorgats a Isabel Marquès Amat, advocada i Síndica de Greuges de Terrassa, i a la Fundació Oncolliga de Terrassa.

La lletrada Isabel Marquès ha merescut el Premi a l’Advocacia Compromesa per la seva llarga trajectòria en favor dels drets humans, en especial els drets fonamentals de la ciutadania egarenca com a titular de la Sindicatura de Greuges municipal de Terrassa. I pel que fa al Premi a la Solidaritat, aquest ha recaigut en la Fundació Oncolliga de Terrassa.

L’entitat, constituïda l’any 2003 sense ànim de lucre, ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars, durant tot el procés de la malaltia, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. Oncolliga també realitza activitats de sensibilització, divulgació i prevenció.

D’altra banda, en el decurs d’aquest acte, organitzat per la Comissió de Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER), es lliurarà com cada any el Diploma de Justícia Gratuïta, enguany a l’advocat Antoni Ordoño Pino, com a reconeixement a la seva dedicació al Torn d’Ofici.

Per últim, l’acte es clourà amb l’actuació musical del duet Docrock.

L’ICATER va crear els Premis Drets Humans amb l’objectiu de reconèixer a persones i institucions compromeses amb el foment i la divulgació dels drets continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1948.

L’any passat, els premiats van ser l’advocat Salvador Domingo i la Fundació Privada Universitat Internacional de la Pau.

Comissió de Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) Terrassa, 1 de desembre de 2021.

Els Premis Drets Humans ICATER 2021 s’entregaran el divendres dia 10 de desembre, en una cerimònia que tindrà lloc a partir de les 18.30 hores a la Sala Crespi (carrer Major de Sant Pere, 63, de Terrassa).

Related Articles

Deixa un comentari