Les rates a Can Roca, «ja formen part de moltes comunitats de propietaris»

No Comment
Rata creuant el carrer als pisos de Sant Eloi, barri de Can Roca. Foto: AV Can Roca

Redacció

L’entitat veïnal de Can Roca ha fet un públic un comunicat on denuncia, «per petició expressa del seu veïnat», la presència creixent de rates al barri. El comunicat es dirigeix directament a l’Ajuntament de Terrassa i a la seva regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, tot referint: «concretament, que el tema de rates als pisos de Sant Eloi i Nacions Unides s’ha agreujat i avui ja formen part de les moltes comunitats de propietaris».

L’associació veïnal parla fins i tot de «plagues de rates». Lluny per tant «el somni nostre» de «gaudir d’uns barris controlats d’aquestes plagues de rates». Demanen, per tant, «intensificar el seu control així com mètodes més efectius que els utilitzats fins ara».

Des de fa anys, l’entitat veïnal va posar de manifest que les formacions rectangulars amb l’agrupació de pedres i lligades amb filferro d’acer com a figures arquitectòniques no eren apropiades, i afirmen ara: «podem dir a dia d’avui que ha estat un disseny poc afortunat. Ja que en el interior de les diverses cavernes que s’originen, degut a la irregularitat de les pedres, donen com a resultat la cria massiva de les rates, i en conseqüència s’escampen a un radi major d’ocupació».

S’informa que el perill de les rates afecte als infants. «Sovint fan presència davant de la canalla inclús jugant als parcs, introduint-se pels comerços i pujant per les escales de diferents edificis. Cosa per la qual diversos veïns i veïnes de la zona venen reclamant d’actuar municipalment al o la responsable que li pertoqui amb major eficiència i responsabilitat».

Deixa un comentari