La historiadora Laura Vicente tanca el cicle “Història en femení” parlant de feminisme llibertari

No Comment

Els Amics de les Arts acullen el proper dimecres 22 de febrer la segona jornada del cicle «Història en femení» fent un recorregut pel feminisme llibertari de l’estat espanyol. Aquesta jornada, organitzada conjuntament pel Grup d’Opinió dels Amics i el col·lectiu feminista Rudes Rebels, comptarà amb la presència de Laura Vicente Villanueva, doctora en història i especialista en història social i història de la dona.

Laura Vicente presentarà una breu història del feminisme començant amb les socialistes utòpiques i les fourieristes i arrribant fins als grups que durant la Transició es declaraven anarcofeministes. La participació de Laura Vicente també ajudarà a acabar de perfilar el paper de les anomenades «Mujeres Libres», de les quals ja es va parlar a l’anterior jornada arran del passi de «Indomables», documental editat el 2011 on la mateixa Vicente hi participava.

Amb aquesta sessió es tanca un cicle que, tal i com expliquen les organitzadores, va estar pensat amb una doble finalitat. «Per una banda volem que això sigui una acció contra l’oblit i en favor de la memòria històrica. Per altra banda, sabem que la història l’escriuen els vencedors. I a més a més, l’escriuen en clau masculina, així doncs volíem reivindicar la figura d’unes dones que van tenir un paper molt important, fins i tot protagonista, en la lluita obrera o en esdeveniments clau de la història com va ser la revolució social de 1936.»

rosalia
Rosalía Molina, del grup “Dones Llibertàries” de la CGT, dinamitzant el debat a l’anterior sessió del cicle
In : Destacats

Related Articles

Deixa un comentari