Manifest Teixim xarxa contra les violències masclistes. Vaga Feminista Terrassa. 24 novembre. Plaça 1 Maig

No Comment

Manifest Teixim xarxa contra les violències masclistes. Vaga Feminista Terrassa. 24 novembre. Plaça 1 Maig

Avui un any més, el 25 de Novembre, a la ciutat de Terrassa, ens mobilitzem per reivindicar l’erradicació de les violències masclistes i per assenyalar els culpables que la perpetuen. Estem aquí perquè ens hi va la vida, 93 feminicidis aquest any 2019 a l’Estat espanyol 39 d’ells a Catalunya. A Terrassa estem encara de dol i no oblidem ni perdonem, cansades dels minuts de silenci, pensem que hem de canviar estratègies i només podem fer-ho juntes, perquè juntes som més fortes.

Volem començar assenyalant els culpables: culpables són els agressors, culpable és la societat que invisibilitza i normalitza les violències masclistes d’un sistema patriarcal que segueix latent. Culpables són les institucions públiques que no proposen solucions reals per acabar amb un terrorisme masclista que està posant fi a les nostres vides, el nostre benestar i els nostres drets. Culpable és el sistema judicial que està contaminat de la xacra del masclisme, que no creu el relat de la dona i que ens qüestiona i ridiculitza, que dicta condemnes que perpetuen la impunitat dels agressors, estem fartes de les sentències que rebem amb una gran decepció i que ens torna a recordar que la justícia forma part de l’engranatge del sistema cisheteropatriarcal, el qual es posa al costat dels agressors, dels violadors «no és abús, és violació!». Culpables som totes aquelles persones que no assenyalem les violències quotidianes del nostre propi entorn, prou d’alimentar la bèstia!

Aquesta justícia patriarcal i la violència institucional posen en relleu com el patriarcat és un fenomen estructural que impregna la nostra societat i que ens oprimeix i violenta a totes les dones. I encara més a aquelles companyes migrades, racialitzades, empobrides, trans, bolleras amb diversitat funcional… i totes aquelles que el sistema cisheteropatriarcal rebutja.

Una de cada tres dones arreu del món ha patit violència física o sexual. Cada dia, 238 dones són assassinades arreu del món per violència masclista. La pobresa té nom de dona: Més enllà de la violència física i sexual, les desigualtats de gènere incideixen en totes les capes de la societat i es retroalimenten, especialment amb les desigualtats econòmiques. A Catalunya es denuncia un episodi de violència sexual cada 12 hores.

El context sociopolític actual, de la mà de la llei Mordassa i de la lei d’Estrangeria entr d’altres, també ens aporten dades repugnants que ens anuncien que els drets i llibertats de manifestar-se, a decidir, a l’autodeterminació i el dret a tenir una vida digna es troben en greu perill. L’increment de partits miserables d’ultradreta feixista posen en risc drets i llibertats aconseguits fins ara des de les lluites dels moviments socials i populars. Rebutgem el masclisme, feixisme, classisme, racisme, colonialisme, capitalisme depredador i cal que seguim combatives i en alerta davant aquests nous escenaris polítics que ens volen a la foguera.

Volem reconèixer la lluita constant i incansable dels moviments feministes de tot el món, les lluites feministes segueixen fores i més visibles que mai, les dones protagonistes d’aquest punt d’inflexió estem esdevenint la generació d’un canvi urgent. Tot i tenir lleis que n’hi diuen «pioneres» en igualtat, un pactat d’estat en contra la violència de gènere, la llei LGBTEI… les xifres ens demostren que alguna cosa està fallant. Estem en estat d’emergència feminista. El feminisme mainstream està de moda però ja sabem que el sistema es pot disfressar de moltes maneres, posant d’exemple que aquest any han incrementat el nombre de feminicidis. No ens aturarem, la solidaritat i l’autodeterminació són i seran les nostres armes en el camp de batalla del patriarcat.

Exigim responsabilitats polítiques i respostes globals, integrals sistemàtiques que vagin dirigides a la medul·la del sistema que degrada, discrimina i assassina a les dones pel simple fet de ser-ho.

Per últim, no volem acabar aquest manifest sense reconèixer la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho. Seguirem lluitant contra les violències masclistes i seguirem teixint xarxa entre nosaltres per protegir-nos, defensar-nos, per cuidar-nos. Germanes, no esteu soles! El moviment feminista és imparable i la nostra sororitat és la nostra força. Cridem juntes: si en toquen a una, ens toquen a totes! Visca la lluita feminista!

Deixa un comentari