Maria Mercè Batlle, Premi Solidaritat 2022 per la tasca pels drets de les persones amb discapacitat. Malarrassa rep la menció especial mitjans de comunicació

2 Comments

La menció especial mitjans de comunicació distingeix el periòdic local Malarrassa, pel seu compromís amb els drets humans, donant visibilitat a les situacions de desigualtat i conflicte social, així com a les lluites ciutadanes de la ciutat de Terrassa

Maria Mercè Batlle és la candidatura guanyadora del Premi Solidaritat 2022, que concedeix des del 1987 l’Institut de Drets Humans de Catalunya-IDHC a persones i entitats destacades per la seva tasca en favor dels drets humans. El jurat del premi, format per representants d’organitzacions socials i activistes de drets humans, reconeix en aquesta edició el compromís i entrega d’una persona amb una llarga i destacada trajectòria dedicada dels drets de les persones amb discapacitat, especialment amb paràlisi cerebral.

Maria Mercè Batlle ha estat pionera en el treball en favor dels drets i la integració de les persones amb discapacitat, visibilitzant una realitat molt amagada. Ha estat implicada des dels seus inicis en l’Associació AREMI, de la qual és presidenta des de 1996, sorgida a iniciativa d’un grup de pares i mares amb fills o filles afectats de paràlisi cerebral i altres discapacitats, que van decidir crear un centre adequat a les necessitats que presenten aquests nens i nenes, donada la mancança de centres especialitzats a la província de Lleida.

El jurat del premi ha volgut destacar la seva entrega i dedicació al col·lectiu que representa des dels diferents espais on exerceix el seu activisme: l’Associació AREMI, la Federació d’Entitats de Paràlisi Cerebral FEPCCAT, la COCARMI i la Confederación ASPACE.

Per a Montse Tafalla, presidenta de l’IDHC “Mercè encarna un lideratge en primera persona, caracteritzat per l’activisme ferm, convençut i incansable malgrat tots els obstacles. La seva tasca ha estat decisiva per posar en primera línia les necessitats de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, de les seves famílies i dels professionals d’atenció directa”.

El periòdic Malarrassa ha estat també reconegut amb la menció especial mitjans de comunicació pel seu compromís amb els drets humans i la seva contribució a les lluites socials de la ciutat Terrassa. Malarrassa és un mitjà local de distribució gratuïta, nascut amb la voluntat de servir d’instrument a les entitats i moviments de la ciutat, exercint un periodisme crític i independent fonamentat en la investigació i les dades sobre la realitat més propera. En paraules de Montse Tafalla “mitjans com Malarrassa són essencials per garantir el dret a la informació i la participació de la ciutadania.”

L’acte de lliurament del premi i la menció se celebrarà el pròxim 6 de març al Parlament de Catalunya.

El tribunal que ha decidit el Premi Solidaritat 2022 ha estat constituït per Montse Tafalla i Montse Pi, presidenta i vocal de l’IDHC, respectivament; i per representants de la Taula del Tercer Sector Social, de la Federació Catalana de Voluntariat Social, de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, i de la Coordinadora d’ONG Solidàries-Girona.

Related Articles

2 Comments

  1. Flavio Carvalho

    Felicitats! Un premi molt merescut. Sou la veu de molta gent. També la meva. Ho intentaré venir i fer difusió. Moltes gràcies, per tot, Malarrassa.

  2. Dolors Frigola

    Em sumo a les felicitacions! Un premi merescut, per descomptat, fruit d’un treball constant, compromès i fidel amb les entitats socials que lluiten per transformar la societat i combatre les desigualtats. Gràcies, Malarrassa!!

Deixa un comentari