MC assoleix la creació d’una taula bilateral amb el Departament de Salut per a la transformació de l’assistència sanitària pública

No Comment

El sindicat mèdic desconvoca la vaga de facultatius davant el compromís del Departament de Salut d’aplicar mesures urgents per a la millora de les condicions assistencials i el benestar dels professionals

Metges de Catalunya (MC) va desconvocar la vaga de facultatius convocada per als dies 1, 2 i 3 de febrer després d’observar que el Departament de Salut ha estat “sensible” a les reivindicacions del sindicat i al “crit de malestar” expressat pels professionals en les exitoses jornades de vaga dels dies 25 i 26 de gener. MC ha valorat com a “positives” les mesures urgents proposades pel Departament de Salut per a la millora de les condicions de treball i el benestar del personal facultatiu. En especial, l’organització ha destacat l’acord assolit amb la conselleria per a la creació d’una taula de treball bilateral -formada exclusivament per representants dels facultatius i l’Administració- que tindrà per objectiu la transformació dels aspectes organitzatius i assistencials de l’atenció sanitària pública.

MC considera que l’establiment d’aquest espai de diàleg i treball suposa una “fita històrica” que “trenca el sostre de vidre” que ha existit des de la recuperació de les competències sanitàries per part de la Generalitat de Catalunya, respecte a la relació d’interlocució directa entre el Departament de Salut i els legítims representants dels professionals facultatius.

El secretari general de MC, Xavier Lleonart ha remarcat que una de les principals reivindicacions de l’organització era esdevenir un “col·laborador imprescindible” de Salut. “Amb la creació de la taula de treball se senten les bases que han de fer possible la transformació del sistema sanitari amb el protagonisme que té i mereix el col·lectiu mèdic”, ha assenyalat.

Lleonart ha explicat que la resolució del conseller de Salut, Manel Balcells, per la qual es crearà la taula de treball, tindrà caràcter immediat i que les reunions començaran en breu, amb una periodicitat quinzenal durant els primers mesos de treball.

Pel que fa a les mesures urgents plantejades per Salut i destinades a la millora de les condicions assistencials i el benestar dels professionals, així com a la retenció i captació de talent mèdic, el responsable sindical ha apuntat que, entre altres, s’aplicaran millores en les

condicions i el temps d’atenció als pacients; s’optimitzaran les agendes dels facultatius; es realitzaran estudis de càrregues de treball; s’implementaran mecanismes per desburocratitzar les consultes i es dotarà el personal facultatiu de més temps per a la formació continuada, la recerca i la docència.

Així mateix, el pla de mesures urgents del Departament de Salut habilitarà els recursos econòmics necessaris per a la cobertura d’incidències de personal i de la plantilla estructural dels centres, per a la gestió de les llistes d’espera i per a la millora de l’accessibilitat. Segons ha afirmat Lleonart, les possibles millores retributives dels professionals també formaran part de les partides pressupostàries imprescindibles per a l’execució de les mesures.

En tota negociació hi ha un moment que cal fer un acte de confiança entre les parts. MC confia en el compromís explícit del conseller Balcells i del Departament de Salut d’implementar i portar a bon port totes les mesures que han fet possible la desconvocatòria de vaga”, ha emfatitzat el secretari general de MC, que alhora ha avisat que el sindicat estarà “amatent” per garantir el compliment d’aquests compromisos.

In : Destacats

Related Articles

Deixa un comentari