Metges de Catalunya registra la convocatòria de vaga a Treball davant la manca d’una proposta que respongui a les seves reivindicacions

No Comment
La direcció de Metges de Catalunya registra la convocatòria de vaga. Foto: MC

 

El sindicat mèdic valora com a “totalment insuficients” les mesures presentades a les taules de negociació de l’ICS i de la xarxa concertada


Metges de Catalunya (MC) ha registrat aquest divendres 23 de desembre, al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, la convocatòria de vaga de facultatius que començarà els dies 25 i 26 de gener de 2023 amb l’objectiu de denunciar la “degradació del sistema sanitari públic”. Tot seguit, l’organització ha fet entrega d’una còpia del document a l’Institut Català de la Salut (ICS), així com a les patronals sanitàries Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES).

Un mes després d’anunciar el nou cicle de mobilitzacions del col·lectiu mèdic, el sindicat encara no ha rebut cap proposta formal per part del Departament de Salut que respongui a les seves reivindicacions. En aquest sentit, MC retreu a l’Administració que, fins ara “no s’hagi pres seriosament la convocatòria” i ho hagi confiat tot a les negociacions dels convenis col·lectius, quan hi ha qüestions cabdals, com la revisió de les condicions assistencials, que “ultrapassen l’àmbit de negociació de les relacions laborals”.

Les propostes formulades a les dues taules de negociació que es troben actualment obertes per a renovar els convenis de treball de l’ICS i dels centres de la xarxa sanitària concertada són “totalment insuficients per revertir la situació crítica que viu el sistema sanitari i per retenir el talent mèdic”. Així ho expressa el secretari general de MC, Xavier Lleonart, que alhora lamenta que l’Administració “sembla que no sigui prou conscient del que ens estem jugant amb aquesta vaga”. Els facultatius fa més d’una dècada que pateixen les conseqüències de les retallades, i ara també de la pandèmia, i estan “farts” de prestar l’assistència sanitària en condicions “molt sovint lamentables”.

Per tot això, el sindicat està “totalment decidit i preparat” per tirar endavant la mobilització. Amb tot, Lleonart recorda a Salut que encara disposa d’un mes per asseure’s a negociar i presentar propostes “substancials” per a la millora de l’exercici de la medicina a la sanitat pública. “Evitar el conflicte només depèn de la voluntat de l’Administració”.

 

Related Articles

Deixa un comentari