Park(ing) Day Terrassa 2021: «Reivindiquem un nou model de ciutat». 17 setembre, carrers Sant Gaietà i Montserrat

No Comment


Redacció

«Reivindiquem un nou model de ciutat» és el lema del Park(ing) Day Terrassa d’aquest any, organitzat per les entitats del Districte 0 i amb el suport de l’entitat ecologista ADENC. Aquest esdeveniment, d’abast mundial arriba per segon cop a la ciutat, comptant també amb la participació d’altres entitats.

La primera edició del Park(ing) Day es va celebrar l’any 2019, «un èxit total», subratlla l’ADENC en un comunicat publicat el 13 de setembre, amb la participació d’entitats i nombrosos ciutadans i ciutadanes que van ocupar temporalment espais destinats a l’aparcament de cotxes del carrer Sant Gaietà, que es van transformar en espais públics compartits.

Degut a la crisi generada per la covid-19, l’any 2020 no es va poder organitzar el Park(ing) Day 2020, però «la pandèmia ha posat sobre la taula nous paradigmes de com han de ser les ciutats i l’espai públic per posar la vida al centre», emfasitza el comunicat. Fins ara s’han vist modificacions temporals d’espais públics com a resultat de la pandèmia: ampliació de voreres, pacificació de carrers, etc. Es van guanyar nous espais que abans eren pels cotxes, tant pel que fa a àrees transitables com a zones d’aparcament. En general, es considera que la pandèmia està accelerant la transformació de les ciutats perquè siguin més verdes i sostenibles.

Terrassa és una ciutat que està realitzant transformacions dels espais urbans, i l’acció del Park(ing) Day és una iniciativa que es suma a aquesta transformació. Es vol implicar a la ciutadania i a les entitats, amb l’objectiu d’explicar i fer reflexionar sobre el model de mobilitat, el verd urbà i l’ús de l’espai públic. Per això defensen les entitats organitzadores, cal una manera d’actuar coordinada i conjunta per sumar esforços entre l’administració i les entitats, per crear xarxa i maximitzar l’impacte a la ciutat.

La finalitat d’aquesta iniciativa és crear un model de ciutat sostenible al voltant de quatre eixos: la transformació dels carrers, la qualitat dels espais urbans, la mobilitat social i la cultura al carrer.

Aquest any compten amb una mostra d’entitats de la ciutat: Ateneu Candela, Llibreria Synusia, MEL.Educació Ambiental, Casa de la Música, L’Embarral, Minyons de Terrassa, Manetes, Assemblea Ecologista La Paparola, Vaga Feminista de Terrassa, Corralito Centre de CReació Artística, CANC, RGA, Associació Xàtiga, que ompliran de vida els carrers Sant Gaietà i Montserrat del Districte Zero. També comptaran amb el suport del Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa.

Hi haurà, a més a més, la presentació d’un llibre i diàleg obert, activitats i jocs simultanis per a totes les edats, i música en directe!

Related Articles

Deixa un comentari