Pau Cónsola presenta la candidatura a síndic, amb un destacat suport d’entitats i personalitats terrassenques

No Comment
Pau Cónsola intervenint en la presentació de la seva pròpia candidatura a síndic, el passat divendres 18 de novembre, a La Coral. Foto: PV

Lluís Costa

En la presentació de la seva candidatura al cap de la sindicatura municipal de greuges de terrassa, el divendres 18 de novembre a La Coral, en Pau Cónsola volgué destacar la necessària independència que aquesta institució ha de tenir en relació a les administracions i poders públics, «la sindicatura no és ajuntament», subratllà. Així mateix, emfasitzà la «importància de la relació amb entitats socials, veïnals i altes que també defensen els drets humans», tot considerant que ha de «contribuir a teixir confiances i fer xarxa amb totes elles».

«Això», afirmà, «ho ha fet la Isabel Marquès», actual síndica, «ha obert camí i ha marcat les línies de continuïtat per aprofundir en el respecte i defensa dels drets que com a ciutadanes tenim a la ciutat, dels drets humans, en definitiva».

El canvi de persona al capdavant de la institució «no ha de posar en risc els avanços que Marquès ha assolit en aquests 10 anys», alertà en assegurar que és ell mateix qui millors condicions té per honorar el llegat que deixa la Síndica.

Actualment tècnic de projectes a l’Eina Cooperativa, exdirector del Grup Colònies Ca n’Anglada i excoordinador del projecte La Trobada, el Restaurant del Temps, impulsat per la xarxa ALEI d’entitats per la inclusió social de Terrassa, en Pau Cónsola ha acompanyat, efectivament, bona part de la tasca acomplerta amb i per la Isabel Marquès.

Així ho destacava en Joan Tamayo, advocat defensor dels drets humans i fundador de l’Espai Drets: «En Pau donarà continuïtat a la feina iniciada i desenvolupada per la Isabel, perquè ja hi ha estat amb ella durant aquest camí i perquè ell forma part de diferents entitats ciutadanes que destaquen per la defensa dels drets humans i socials, moltes de les quals ja li donen suport en aquesta aposta».

«Som afortunats a Terrassa!», digué en Francesc Muntada, reconegut fotògraf terrassenc i expresident del Centre Excursionista de Terrassa, «sort, pel que fa a la síndica de greuges de hem tingut, la Isabel Marquès». Ho deia en obrir, el passat divendres a La Coral, l’acte de presentació de la candidatura d’en Pau Cónsola.

Segons en Muntada, «Marquès ha dignificat la figura de la sindicatura i s’ha guanyat el reconeixement de tothom». Destacà encara que la Síndica «ha fet una tasca de divulgació dels drets humans i el paper de defensora dels mateixos a tota la ciutat, en especial als centres educatius, que és fonamental perquè la feina sigui efectiva, perquè sense aquesta informació i coneixement dels drets humans i ciutadans no seria possible la seva defensa».

Acte de suport a la candidatura a Síndic de Terrassa del Pau Cónsola

 

Es va posar en relleu, no menys important, el fet que Marquès no només ha defensat els casos que li han estat presentats, «també ha actuat d’ofici quan ha vist que era necessari».

Deixa una feta també una feina molt rellevant per ajudar al desenvolupament de formes i continguts de relació i creació de xarxa de les sindicatures de greuges de les ciutats i pobles del país, tot impulsant la redacció d’una regla que serveixi de referència per a l’actuació de les mateixes a partir de l’experiència acumulada.

Finalment, na Marquès hauria tingut una manera de fer «especialment humana», subratllà en Muntada, «propera a les persones, rebent i escoltant, ajudant tothom».

En Muntada, reconegut fotògraf terrassenc i expresident del Centre Excursionista de Terrassa s’allargà en aquesta presentació tot considerant la importància de tenir molt present aquest llegat que hauria de tenir continuïtat. Per això el seu suport a la candidatura d’en Pau Cónsola. Aquest, afirmà «és molt conscient de la feina feta, en la qual, a més a més, ha col·laborat». D’altra banda, «és una persona independent de partits i administracions públiques, al mateix temps que les coneix molt bé, des de la seva feina des de fa dècades en diferents entitats socials, cooperatives i solidàries de la ciutat».

Advocada i membre de la Comissió ciutadana de seguiment de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, la Sílvia Capmany va participar també en l’acte per donar suport a en Cónsola. «A Terrassa cal un síndic que doni continuïtat a la feina realitzada per la Isabel Marquès, una referència a Catalunya i l’Estat». Destacà la participació d’en Pau als treballs de la citada Comissió de seguiment de la Carta Europea.

Donen suport a la candidatura de Pau Cónsola les següents entitats: Observatori dels Drets Socials de Terrassa, Marea Blanca-Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, Casal de la Dona, Col·lectiu Dones d’Aigua, Prou Barreres, Associació Veïnal dels grups de Montserrat, Comitè Òscar Romero, ACAU Terrassa, Esplai Segle XX, Taula de l’Aigua, Col·lecti Iaioflautes de Terrassa, Associació Ujaipen.

Related Articles

Deixa un comentari