Polèmica per una vinyeta que banalitza la violència masclista

No Comment

Es succeeixen les respostes d’indignació davant la vinyeta còmica que el dibuixant Don Edi (Eduard Torres) publicava ahir al «Diari de Terrassa» amb motiu de la celebració de Sant Valentí. L’acudit, on un home declarava en to jocós davant el jutge per un tema de violència masclista, ha rebut les crítiques de diferents entitats i grups de la ciutat, començant pels mateixos treballadors i treballadores del diari on va ser publicat que avui mateix emetien un comunicat titllant l’acudit de «misogin» i «desmarcant-se del perfil ideològic que destil·la».

Des del col·lectiu LGTB Terrassa també expressaven ahir la seva indignació recordant que la publicació de vinyetes que «es mofen del patiment de tantes persones que pateixen violència» contribueix a «encendre els ànims de les persones maltractadores». Des del col·lectiu es demanava una major responsabilitat per part dels professionals que treballen en la comunicació i se’ls convidava a que es sumin a la lluita per acabar amb la violència masclista.

botomalarrassa

Per la seva part, la Regidoria de Polítiques de Gènere de la ciutat feia pública ahir a la tarda la seva intenció ferma per dur a terme totes les accions legals necessàries per tal de retirar la vinyeta i exigien de l’autor i del diari una retractació pública.

Des de l’àmbit polític, diferents formacions de la ciutat expressaven ahir el seu posicionament al respecte de la polèmica. Així, des de la CUP, rebutjaven l’acudit afirmant que aquest «no és representatiu dels periodistes del Diari de Terrassa». Podem Terrassa també manifestava avui, via Twitter, el seu suport als treballadors del periòdic i es feia ressò de l’abast de la polèmica assenyalant que, tot i que aquesta ja ha arribat al gruix de mitjans catalans, la direcció del Diari de Terrassa segueix «sense reaccionar».

La vinyeta de la polèmica
La vinyeta de la polèmica
In : Destacats

Related Articles

Deixa un comentari