«Saltant el marge»: Exposició col·lectiva amb joves nouvinguts a Terrassa

No Comment
Jornada d’inici dels tallers de fotografia participativa. Foto: Mireia Comas

El passat 2 de juliol arrencà un taller de fotografia participativa amb joves nouvinguts a Terrassa, un projecte imaginat per l’Associació Fotogràfica de Terrassa Xafa’t i que el suport de l’Ajuntament ha fet possible, segons declaracions de la coordinadora del taller, la prestigiosa i compromesa fotoperiodista Mireia Comas.

La missió i objectiu d’aquest projecte, anomenat Saltant el marge, «és donar l’oportunitat als joves nouvinguts a Terrassa de desenvolupar el projecte al seu barri i fer-lo servir com a eina perquè s’expressin i qüestionin el món que els envolta», afirmaren en la presentació de les activitats.

Consideren que, «creant una acció de grup, els participants poden adquirir coneixements essencials alhora que augmenten la seva confiança en si mateixos, desenvolupen la capacitat d’empatia i aprenen a pensar críticament».

Una oportunitat, doncs, per «compartir aquesta experiència única i aprendre els uns dels altres».

L’objectiu concret és crear una exposició col·lectiva adaptada a l’espai públic, concretament al barri de Ca n’Anglada. Les fotos seleccionades s’imprimeixen en lones i es pengen als balcons d’algunes veïnes del barri.

La seqüència dels treballs és la següent:

  • El taller de foto participativa, que consta de 4 sessions, els dies 2, 9, 16 i 23 de juliol.
  • El taller de creació de l’exposició consta de dues sessions, els dies 18 i 25 de setembre.
  • La inauguració de l’exposició, que tindrà lloc l’1 o 2 d’octubre.
  • Visites comentades el 9 o 10 d’octubre.
  • Desmuntatge de l’exposició el 31 d’octubre.

Related Articles

Deixa un comentari