Terrassa se suma a la campanya Aturem les guerres! Si els governs no aturem les guerra, la gent aturarem els governs!

No Comment


El grup terrassenc de la campanya Aturem les Guerres ha començat a manifestar-se des del passat dilluns 14 de novembre. A partir d’ara tenen la intenció de plantar-se cada dilluns, a les 6 de la tarda, al Raval de Montserrat, davant de l’ajuntament de la ciutat.

La campanya Aturem les Guerres busca un compromís immediat dels governs per aturar les guerres. «Si els governs no aturen les guerres contra la gent i la Terra, la gent aturarem els governs!» és el lema de la campanya que ja s’estén arreu de Catalunya

La guerra a Ucraïna està esdevenint, «una vegada més, una guerra mundial entre potències en un país, on la població ucraïnesa hi posa els morts i en pateix la destrucció directa, mentre que les poblacions d’altres països hi posen diners, armes, soldats, empobriment i pèrdua de drets i llibertats», afirma el manifest de la campanya.

La guerra mundial a Ucraïna, afegeix, pot ser «l’espoleta de la guerra nuclear que relativitza totes les altres emergències». I alerta: «No fer res per aturar-la és la resposta més insensata davant una amenaça tan tràgica com la de jugar amb la mort de milions de persones i arriscar-nos a l’extermini».

L’escrit de la campanya fa una crida a l’acció immediata: «Ha arribat el moment de respondre amb contundència a l’emergència de la guerra i de l’amenaça atòmica. Si avui no som actius, demà serem radioactius?»

I proposa concretament:

«Com a persones, com a famílies, com a membres d’organitzacions socials, polítiques, econòmiques, religioses… ens comprometem:

1. A no donar cap suport a la guerra, a no legitimar la guerra com a mitjà per afrontar conflictes: no a la guerra, no a les guerres.

A reunir-nos cada dilluns a les 6 de la tarda durant mitja hora davant del nostre ajuntament fins que s’acabin les hostilitats a Ucraïna; i una altra mitja hora per reunir-nos i concretar com:

2. No contribuïm a les guerres ni amb els nostres impostos (objecció fiscal), ni amb les nostres feines, ni amb els nostres vots, ni amb el nostre consum, ni amb els nostres missatges públics, ni amb les nostres pregàries…

3. Posem les bases d’agrupacions civils de defensa territorial no violenta per poder afrontar a temps qualsevol agressió i ocupació, i no haver de “justificar”, una vegada més, que l’escalada bèl·lica destructora i mortífera és l’única resposta de la “legítima defensa”. La defensa és legítima quan provoca més morts i destrucció de les que pretén evitar? No més pressupostos per a la defensa militar violenta i sí per a la defensa i protecció civil no violenta, pels serveis civils de pau!»

En el web aturemlesguerres.cat podeu trobar totes les accions en marxa arreu de Catalunya

Related Articles

Deixa un comentari