«Desobeïm. Trenquem fronteres» el bloc crític de la manifestació del 18F

No Comment

Casa nostra, casa vostra ha donat a conèixer els detalls de la manifestació del proper dissabte 18F que sortirà de la plaça Urquinaona a les 16h i arribarà fins al passeig Marítim, a l’altura del parc de la Barceloneta. Des de l’organització s’han organitzat tres blocs, el primer «Prou excuses! Acollim ara!» obrirà la marxa i estarà encapçalat per un grup de persones refugiades i migrants, entre elles la Dara Ljubojevic, bosniana arribada a Barcelona el 1992 arran de la guerra dels Balcans i la Meera M. Zaroor, siriana arribada al 2014.
El segon bloc «No més morts, obrim fronteres!» estarà format per organitzacions socials que treballen el tema de la migració i refugi i finalment hi haurà el bloc «Catalunya, terra d’acollida» que aplegarà entitats de la societat civil.

botomalarrassa

De manera alternativa ha sorgit el bloc «Desobeïm, trenquem fronteres!», al qual s’han sumat grups com Tanquem els CIES, Endavant , Arran o la CUP, i que iniciarà el seu recorregut a la cantonada Fontanella amb Portal de l’Àngel. Al seu manifest, el bloc desobedient acusa la UE d‘incentivar la mortalitat amb unes polítiques que han convertit Europa en una gran fortalesa i recorden que que «per molt que s’apliquin mesures per frenar la immigració, les persones continuaran intentant arribar perquè els motius que les empenyen a fugir són molt més forts que els murs que es puguin trobar pel camí» i per això exigeixen l’eliminació de la llei d’estrangeria i el trencament de tota frontera.

Es preveu que el gruix de la manifestació arribi al Parc de la Barceloneta a les 18:00 on la Gipsy Balkan Orchestra oferirà un concert previ a la tanda de parlaments. Finalment,  la Mònica Terribas s’encarregarà del tancament de l’acte.

 

Convocatòria del bloc desobedient "Desobeïm. Trenquem fronteres!"
Convocatòria del bloc desobedient “Desobeïm. Trenquem fronteres!”
In : Destacats

Related Articles

Deixa un comentari