Una comissió independent vetllarà pel compliment de la transparència de l’Ajuntament

No Comment

cc transparència_2


Avaluar la transparència de l’Ajuntament de Terrassa, i recollir queixes ciutadanes , són els objectius de la Comissió Ciutadana de Transparència, que s’ha presentat avui 18 de maig públicament a la Masia Freixa. Es tracta d’una nova etapa renovada d’aquest ens independent, el qual va néixer el juliol de 2018, tot i que llavors no va tenir gairebé activitat, fins que es va tornar a constituir el novembre del passat 2020.

«Tenim el propòsit ferm de treballar per la millora en la transparència de la nostra administració», en paraules de la presidenta de la Comissió, Ester Pérez, que pertany a l’associació (ALEI). Pérez ha recordat que “l’administració té del dret i el deure a informar, de forma comprensible, amb informació veraç i adequada”. Una de les tasques de la comissió doncs, com a servei a la ciutadania, és la de recollir propostes ciutadanes, per la qual cosa han habilitat el correu comissio.transparencia.terrassa@gmail.com.

En aquest sentit, l’advocat Joan Tamayo, un altre dels membres de la comissió, ha expressat que «el nostre paper no tindria sentit sense el suport de la ciutadania, és important que se’ns conegui i que es disposa d’un canal per fer denúncies”. També han mencionat com a important que cal que s’empri un llenguatge més col·loquial, per exemple en les subvencions públiques, les quals “han de ser prou clares i estar ben explicades”.

cc transparència ester pérez Ester Pérez presideix la Comissió Ciutadana de Transparència, presentada avui dimarts a la Masia Freixa. MG

La Síndica de Greuges Isabel Marquès també forma part de la comissió. Marquès ha resumit el rol que ha de tenir la comissió: «Denunciarem falta de transparència de qualsevol organisme de la nostra administració local». A més, destaquen que Terrassa és pionera en tenir un ens ciutadà com aquest.

Aquesta comissió ciutadana, que va sorgir com un requeriment de l’Ordenança de Transparència, també participarà en la Comissió de Transparència de l’Ajuntament, juntament amb representats polítics de cada grup municipal.

La comissió està formada per persones de diferents entitats de l’àmbit social. En formen part també de la Comissió Ciutadana de Transparència, a banda d’Ester Pérez: Cristina Valverde de l’Associació Intervenció Drogodependència (AIDE); Núria Escudé, de l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits; Salvador Esquius, de l’Associació Veïnal Can Roca; Xavier Armengol/Maite Oliveras, de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria; Francesc Gibert, del Club Tennis Taula de Terrassa; Joan Vila, de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa; Francesc Zaurín, de l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM); Joan Tamayo, del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana. També en forma part Dolores Sánchez en representació de la ciutadania, així com membres experts en la matèria que donen suport de forma puntual. La Comissió Ciutadana de Transparència es reuneix cada quinze dies.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari