Vagues parcials del servei d’atenció domiciliària del Consell Comarcal del Vallès Occidental a partir del 25 d’octubre

No Comment

Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària del Consell Comarcal del Vallès Occidental convoquen vagues parcials del servei en defensa de les seves condicions de treball

Redacció

El comitè d’empresa de People Plus Innovation, que gestiona el Servei d’Atenció Domiciliària del Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha convocat 4 jornades d’aturades parcials en defensa de les seves condicions de treball. Aquestes aturades seran el 25 i 26 d’octubre, i el 2 i 3 de novembre de 9 a 13h del matí.

Des que l’any 2020 aquesta empresa va iniciar la prestació del servei «s’han succeït els conflictes i els incompliments», afirma el sindicat CCOO, amb representació majoritària al comitè. «La manca de planificació dels serveis, dels usuaris/es a atendre i de les treballadores», afegeix, «han afectat tothom, però l’empresa culpabilitza les treballadores. Que lluny de ser la causa, són també les víctimes d’aquest desgavell funcional».

L’elevada contractació temporal i contractació parcial és una de les causes principal, d’acord amb la informació publicada per CCOO. De més de 175 treballadores tan sols 8 ho fan a jornada completa. L’empresa, a més a més, «vulnera el conveni vigent en formalitzar contractes per jornades inferiors a la que aquest regula».

Cal sumar la «mala gestió dels calendaris laborals i la borsa d’hores», destaca encara el comitè d’empresa, així com la «manca de prevenció de riscos laborals i d’activació dels protocols; i els incompliments de la formació».

Davant aquesta situació tan «problemàtica», el comitè d’empresa ha fet una feina de control i denúncia, a conseqüència de la qual, i mitjançant la Inspecció de Treball, s’han presentat vàries actes d’infracció.

Finalment, l’empresa People Plus Innovation ha incomplert el compromís d’increment salarial adquirit en el moment de la licitació del servei. L’empresa va obtenir una millor valoració en el mateix pel fet d’haver ofert un increment salarial per damunt dels establerts en el Conveni. Aquest increment, denuncia el comitè d’empresa, no s’ha aplicat i per aquest motiu des de CCOO han iniciat una demanda judicial.

A banda les responsabilitats de l’empresa, apunta CCOO en un comunicat fet públic el 20 d’octubre, cal tenir en compte que el titular i responsable últim del servei d’atenció domiciliària en diferents municipis de la comarca és el Consell Comarcal. Per això, plantegen que la institució «hauria d’haver estat més diligent en les seves actuacions respecte l’empresa. Hem traslladat sempre les situacions viscudes, especialment en pandèmia, les vulneracions laborals i el incompliment del plec de condicions per par l’empresa. Però no sempre hem tingut el seu suport a l’hora de fer front a aquests greuges».

Així les coses, el comitè, recollint la voluntat majoritària de la plantilla, convoca aturades i una concentració, el proper dilluns 25 d’octubre de 2021, a les 9.30 hores, davant la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental (Carretera N-150, km 15 de Terrassa).

Related Articles

Deixa un comentari