Vallès occidental: El curs escolar 2021-22 s’inicia amb 16.323 ajuts de menjador, després d’un nou increment de sol·licituds

No Comment

Redacció

Les sol·licituds d’ajuts individuals de menjador han tornar a incrementar-se al Vallès Occidental, d’acord amb informacions publicades el 9 de setembre pel Consell Comarcal. Pel curs 2021-22 les famílies de la comarca han presentat 22.961 sol·licituds per poder accedir a una beca de menjador escolar. Aquesta dada representa un increment de més del 6’9% respecte el juliol de l’any passat. El curs començarà amb 16.323 beques atorgades, pendents de la resolució d’incidències i d’altres sol·licituds que es puguin anar produint al llarg del curs.

De fet, ara s’ha tancat el primer període de sol·licituds, però les inscripcions resten obertes durant el curs escolar fins el 15 de maig del 2022, fet que pot suposar un increment de la xifra actual. Així, el curs passat al mes de juliol es registraven 21.490 peticions, mentre que es van arribar a les 24.284 a final de curs. Un increment semblant es podria donar al llarg d’aquest curs.

A Terrassa, aquest curs s’han sol·licitat 6.741 ajuts per al menjador escolar. Aquests ajuts, que atorga la Generalitat de Catalunya a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental, cobreixen des del 70% fins a la totalitat del preu del menjador. Un cop es publiqui la resolució, informava l’Ajuntament, l’ens local complementarà fins al 100% els ajuts de totes aquelles famílies que els Serveis Socials municipals valorin i considerin necessari i estudiarà atorgar ajuts a totes aquelles famílies que les hagin sol·licitat i hagin quedat fora de la convocatòria.

Disminueixen les beques del 100% de l’import de l’àpat

Del total de beques atorgades, 15.145 són del 70% de l’import de l’àpat. Per contra, només 991 ho són per a ajuts del 100% de l’import de l’àpat. Cal destacar que hi ha més de 9.500 famílies han estat valorades pels Serveis Socials corresponent amb una situació de risc social.

La majoria dels ajuts atorgats fins el moment es concentren a l’alumnat d’Educació Primària (10.378), mentre que n’hi ha 4.506 per a alumnes d’Educació Infantil i 1.439 per a alumnat de Secundària.

Les sol·licituds d’ajut han incrementat prop d’un 25% els quatre darrers cursos escolars

Els quatre darrers cursos, des del curs 2017-18 fins al 2020-21, el nombre de peticions totals, a finals de curs, ha augmentat en un 24’9%. Any rere any creix el nombre de famílies que sol·liciten aquest ajut. Per la seva banda, en el mateix període, els atorgaments d’ajuts individuals de menjador han incrementat un 35’3%.

La tendència a l’alça en la sol·licituds ha estat una constant els darrers anys i s’ha accentuat amb la pandèmia de la COVID-19. L’estiu passat, les sol·licituds van créixer un 9’5% i aquest, prop d’un 7% fins al moment. Fins llavors, els increments oscil·laven entre el 4 i el 5% anual.

Related Articles

Deixa un comentari