Antonio Turiel obre l’Escola Veïnal de Tardor de la CONFAVC, 20 nov., formació per afrontar les crisis planetàries des dels barris

No Comment


El científic i divulgador Antonio Turiel farà la conferència inaugural després de les intervencions del director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Xavier Godàs.

L’Escola Veïnal de Tardor es desplega els dies 29, 30 de novembre i 1 de desembre a Barcelona.


Com des dels barris i des del moviment veïnal podem afrontar els reptes globals planetaris com la transició energètica, l’agenda dels feminismes i la dignificació de les persones contra els discursos de l’odi. Amb aquest objectiu arrencarà el dimarts vinent 29 de novembre l’EscolaVeïnal de Tardor de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) amb una conferència inaugural a les 17h a càrrec del científic i divulgador Antoni Turiel.

Avui en dia, els nostres barris, les nostres ciutats i pobles han canviat radicalment. En aquest context,  Trama, l’escola de formació veïnal i comunitària de la CONFAVC tracta d’aportar coneixements debats i propostes que ens permetin aterrar els grans reptes globals des del barri, a partir de tres cursos temàtics vertebrals d’aquesta edició de l’Escola Veïnal de Tardor”, emfasitza  Fernando Pindado, actual director de Trama.

Serà el nou director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Xavier Godàs, qui donarà el tret de sortida de l’Escola, juntament amb el president de la CONFAVC, Jordi Giró, i el director de Trama, l’esmentat Fernando Pindado.

El mateix 29 de novembre seguirà el curs  “Cap a la transició energètica des dels barris: les comunitat energètiques”  amb veus expertes com l’advocada Cristina Grau; el regidor de Transició Energètica i Canvi Climàtic, Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Sergi Hernández; i Pau Pañella, de l’Oficina Local de l’Energia d’Osona.

El dia 30 de novembre  es desplegarà la formació “Estratègies contra els discursos d’odi: els barris per la dignitat de les persones” a càrrec de la periodista Jordina Arnau – coautora de la “Guia pràctica contra l’extrema dreta”- ;   i els activistes de la Unitat Contra el Racisme i el feixisme (UCFR). Fathou Feya Secka, i David Karvala.

El curs “Construïm #BarrisVioletes: reptes del feminisme a peu de carrer”, clausurà els tres dies de formació. Aquesta darrera formació comptarà amb l’expertesa  de l’antropòloga i activista veïnal i feminista, Eva Fernández;  l’activista veïnal i social, Carmen Vega, i Laura Liñares, coordinadora del projecte Barris Violetes de la mateixa CONFAVC.

En marxa l’Aula Virtual

Una novetat d’enguany és la posada en marxa d’una Aula Virtual a partir de la qual l’alumnat  inscrit  tindrà accés a aquesta “aula on-line” per aprofundir sobre els temes tractats als cursos amb un ventall divers de material de suport, i un certificat oficial de Trama si acredita l’assistència de les 4 hores de duració de cada mòdul formatiu.

Les esmentades formacions es faran a la Sala de les Brigades Internacionals de 17 a 20.30h  (Rambla Santa Mònica, núm 10 de Barcelona) en el mateix local on actualment està albergada la CONFAVC.

Cal destacar que l’Escola Veïnal de Tardor es recupera després de 10 anys a través de Trama l’espai formatiu de la CONFAVC que des de fa dos anys desenvolupa actuacions de formació descentralitzada – amb materials didàctics, formacions on-line i actes presencials –orientades a enfortir la formació i els lideratges dels moviments veïnals i socials.

Més informació:

Escola Veïnal de Tardor : https://trama.confavc.cat/escoladetardor

Formulari d’inscripcions: https://bit.ly/3S71LcQ

Aula Virtual: http://www.confavc.cat/aulavirtual/

 

Related Articles

Deixa un comentari