Autopista al Berguedà? Renovables sí, però d’una manera planificada i allunyada de projectes especulatius

No Comment

Aquest  títol  cridaner explicita una realitat. Des que fou construïda la central tèrmica de Cercs, que arribava a produir 160.000 kW d’electricitat i que fou clausurada l’any 2011 per delicte ecològic, una llaminera línia de 220 kV  lliga el Berguedà amb la xarxa espanyola i europea i aquesta llaminadura està portant projectes de dubtosa eficàcia a l’Alt Llobregat. Primer va ser la planta  cremadora de residus industrials i ara és una central hidroelèctrica reversible . Mireu aquí les autopistes de l’electricitat i el pastís al que pretenen accedir  aquestes empreses:

Renovables sí, però d’una manera planificada i allunyada de projectes especulatius

Aquest és  el sentit de la  moció del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà contra al projecte privat de la central hidroelèctrica reversible de la Baells. Com diu Guillem Canal: “Rebutgem el projecte de la central hidroelèctrica de la Baells perquè es tracta d’una proposta especulativa, que no genera energia nova i que suposa un impacte molt gran al territori

La TAULA DEL LLOBREGAT se suma  al rebuig del projecte que preveu la construcció d’una central a la riba dreta de l’embassament, una canal doble per transportar aigua al Pla de Clarà -on es construiria un nou embassament-, una línia d’alta tensió per transportar l’energia fins a la subestació dels Emprius -a l’antiga central tèrmica de Cercs-, i pistes forestals per accedir a l’indret de l’obra. Tot plegat impulsat des de l’empresa madrilenya Amaranta Energy del grup inversor Capital Energy, amb l’objectiu de emmagatzemar  electricitat a través d’un sistema de bombatge d’aigua i obtenir el màxim rendiment econòmic aprofitant els pics en el preu del mercat de la llum.

Vegeu: El projecte de la incineradora de residus a Cercs

Vegeu: Altres informacions sobre el Grup de Natura del Berguedà i la central hidroelèctrica reversible

Related Articles

Deixa un comentari