BiTer demana una avinguda Béjar més amable per a la circulació de bicicletes i patinets

No Comment

Des del passat 14 de juliol, un dels dos carrils de circulació al vial sud de l’avinguda Béjar s’ha destinat a crear 86 places d’aparcament exprès i 34 places d’aparcament per a motocicletes. L’entitat per la promoció de la bicicleta, BiTer, tot i veure amb bons ulls aquestes mesures per tal d’afavorir el comerç de l’eix, les necessitats del veïnat i reduir l’aparcament incívic, considera que, ara, les condicions de circulació per a la bicicleta en aquest vial han empitjorat. I abans tampoc no eren gaire amables.

avbejar02

De fet, el col·lectiu afirma que “no queda clar si els ciclistes hem de circular per l’espai estret que queda entre els vehicles aparcats a l’àrea exprés i el carril de circulació o hauríem de circular pel centre del carril restant de circulació com qualsevol altre vehicle”. Totes dues opcions no són amables per a les bicicletes i, a més, prohibides per a les persones usuàries de VMP  (el límit de l’avinguda. és de 50 km/h).

BiTer demana que es busqui una solució per convertir l’avinguda en un eix amable per a les bicicletes i patinets elèctrics. I apunta com una possible solució el fet de destinar un dels dos carrils de circulació del vial nord a un carril bici de doble sentit a tota l’avinguda Béjar. També proposten que es limiti la velocitat a 30 km/h, com s’ha fet a moltes altres avingudes semblants, i on es pinti un pictograma per recordar que bicicletes i patinets poden circular pel centre del carril.

Font: biter.cat

Deixa un comentari