Contra l’expulsió de M. Said Badaoui, acusat de perill per a la seguertat de l’estat. Acte de Synusia i grup de suport a Said

No Comment

La llibreria Synusia i el Grup de Suport a Mohamed Said Badaoui conviden a un acte de suport a l’activista el dissabte 17 de setembre a les 18h a l’Ateneu Candela.

Per a l’esdeveniment es projectarà el documetal “Es por tu seguridad”, amb la participació de Mohamed Said Badaoui, activista de Reus, víctima d’un nou cas de racisme i islamofòbia institucional, que en els darrers dies ha rebut una injustificada ordre d’expulsió de l’estat espanyol. Després de la projecció del documental hi haurà un col·loqui amb ell per conèixer en quin punt es troba aquesta imminent ordre d’expulsió i quines accions estan portant a terme des del Grup de suport per a denunciar la situació.

Aquest esdeveniment està organitzat conjuntament amb el Grup de Suport de Mohamed Said Badaoui i compta amb el suport de l’Asociación Musulmana por los Derechos Humanos, Cooptècniques i l’assemblea de ILP Regularización Ya.

Sobre el cas Said Badaoui:

El 5 d’agost del 2022, Mohamed Said Badaoui va rebre una notificació d’acord d’iniciació del procediment administratiu d’expulsió seguint l’article 54.1.a) de la Llei Orgànica 4/2000, de l’11 de gener, la Llei d’Estrangeria que preveu l’expulsió de persones migrants que suposin un perill per a la seguretat nacional.

Aquesta notificació recull com a acusació opinions subjectives islamòfobes sobre l’activisme, les opinions i les intencions de Mohammad com a president d’Adedcom, associació que es dedica a la defensa i la promoció dels drets de les persones musulmanes a Tarragona. Tot indica que l’ordre d’expulsió és motivada pel recurs que va presentar Mohamed contra la denegació de la nacionalitat; sembla que es busca castigar les persones que lluiten pels seus drets.

El suposat perill que suposa l’activisme de Mohammad per a la seguretat de l’estat està relacionat amb l’exercici del dret a la llibertat d’expressió, opinió i participació, així com el dret d’associació recollit a la normativa estatal vigent. És especialment greu pel fet que suposa un assenyalament, criminalització i persecució de les persones musulmanes, que cerca vincular l’islam amb terrorisme o criminalitat, i perquè intenta silenciar les veus que denuncien el racisme i la islamofòbia institucional.

El cas de Mohamed Said Badaoui no és únic: s’estan produint cada cop més atropellaments semblants contra els drets humans. Cal denunciar que aquests processos vulneren de manera flagrant els drets fonamentals d’aquestes persones. Davant d’aquesta greu situació, és urgent revisar el marc i el paradigma securitari de prevenció de la radicalització que permet als cossos de seguretat malinterpretar les idees, opinions i activitats de les persones musulmanes en clau criminalitzadora, amb conseqüències atroces a les vides d’aquestes persones i per a tota la societat.

Les entitats i persones sotasignades exigeixen la suspensió del procediment administratiu d’expulsió iniciat contra el Sr. Mohamed Said Badaoui i la revisió dels motius que l’han fonamentat, tenint en compte la islamofòbia estructural que configura la nostra societat en allò social, polític, simbòlic i institucional.

Impulsa: Grup de Suport a Mohamed Said Badaoui

Related Articles

Deixa un comentari