Dissabte 9 d’octubre arriba la 1a Fira Gastronòmica per promoure la producció agroalimentària de proximitat

No Comment

Una quinzena d’entitats ompliran el Raval de productes de proximitat i de temporada.


La primera edició de la Fira Gastronòmica arriba aquest dissabte 9 d’octubre, al Raval de Montserrat. Un espai que vol fomentar el consum dels productes de proximitat i de temporada que ofereix la pagesia a través de la producció agroalimentària de Terrassa i comarca. Des de les 11h fins a les 20h, una quinzena d’entitats de producció hortícola, ramadera, així com de botigues i restauració, faran exposició i venda al públic dels seus productes. Molts d’aquests en són una mostra de l’entorn de l’Anella Verda de Terrassa.

La fira comptarà amb espai destinat a tast i degustació de productes i plats elaborats amb productes de proximitat i de temporada, ubicat davant del Mercat, així com un espai de “showcooking”. També hi haurà espai per a la  degustació i tast de plats cuinats, a càrrec de restauradors del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i comarca.

Relació de participants a la 1ª Fira Gastronòmica de Terrassa:

  • Turó de les nou cabres- Terrassa (Formatges de pastor i carn de xai cabrit)
  • La Verdolaga -Terrassa (Verdures ecològiques de temporada)
  • Agrària Can Viver – Terrassa (Cultiu de lleguminoses, cereals antics i hortícoles (Hort del Silenci)
  • L’Eina Cooperativa – Terrassa (Cooperativa de producció agroecològica)
  • Bio Masia Ca n’Oliveró – Castellbisbal (Fruites i verdures de temporada en producció ecològica)
  • Els Campaners – Ullastrell (Agricultura social i regenerativa)
  • Can Morral del Molí – Ullastrell (Productes de la terra, vinyes i vins, oli)
  • La Frasera – Vacarisses (Formatges de Pastor)
  • La Botiga d’Ullastrell (Mató d’Ullastrell, formatges, oli)
  • Sanmy – Beguda La Modernista (Beguda La Modernista)
  • Cooperativa l’Egarenca (només exposició i promoció)
  • Ajuntament de Terrassa – Terrassa Gastronòmica: (Serveis de Medi Ambient, Emprenedoria i Economia Social, Turisme, i la Fundació Sant Galderic). Informació i promoció de projectes i activitats.
  • Mercats Municipals (Mercat de la Independència i Mercat de Sant Pere)
  • Ratafia Modernista (Festa de la Ratafia). Concurs i taller de com es fa la ratafia 
  • Masia Ca n’Arnella (Espelta ecológica) – Participa dins del Gremi de Flequers i Pastissers amb xerrada-taller

Activitats:

  • Taller de cuina a càrrec del xef Keco Martínez, representant del Col·lectiu Cuina Vallès i del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca.
  • Taller La Modernista. Com es prepara La burgesa i L’obrer.
  • Taller i tast d’embotits artesans.
  • Taller i tast de formatges amb vins.
  • Xerrada “Com s’elabora el pa d’espelta de Ca n’Arnella”.
  • Tallers i xerrades: Presentació de projectes i productes singulars del Vallès: productes d’horta i elaborats, a càrrec de diferents productors i elaboradors.
  • Com fer còctels amb la ratafia.

La Fira Terrassa Gastronòmica és una iniciativa del Gremi empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca i de l’Ajuntament de Terrassa (serveis de Turisme, Comerç, Emprenedoria i Economia Social, i Medi Ambient) en col·laboració amb els gremis, entitats i associacions de Terrassa Gastronòmica. Col·laboren a la fira altres institucions: Consell Comarcal del Vallès Occidental, Xarxa de Productes de la Terra, i Parc a Taula de la Diputació de Barcelona.

 

Related Articles

Deixa un comentari