El Cinema Catalunya obté 12 mil euros dels fons Next Generation per a la digitalització, sostenibilitat i millora de les seves instal·lacions

No Comment
Cinema Catalunya OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’adjudicació d’aquests fons permetrà renovar les pantalles de projecció de les dues sales, l’espai per a la cartelleria exterior, la il·luminació i els lavabos, entre altres elements del cinema municipal

El Cinema Catalunya ha obtingut una subvenció de 12.000 euros concedits per l’Institut Català de les Empreses Culturals en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea i destinat a sales d’exhibició cinematogràfica. Les actuacions aprovades es duran a terme al llarg d’aquest 2023.

La regidora de la Societat Municipal de Comunicació, Rosa Boladeras, destaca la importància d’aquest ajut: «Aquesta inversió ens permetrà oferir un servei de més qualitat i més confortable per al nostre públic, adaptat a les noves tecnologies i alhora més compromès amb l’estalvi energètic. La ciutat i la cultura hi guanyen, perquè tothom podrà gaudir d’aquestes millores».

Els projectes presentats a aquesta convocatòria han de complir amb determinats objectius en termes de funcionament digital i sostenible; recuperació, fidelització i creació de nous públics; i adaptació als nous hàbits de consum audiovisual. D’entre aquests eixos fonamentals, és obligatori que un mínim del 25% de l’import total sol·licitat comprengui actuacions destinades a la digitalització i aplicació de noves tecnologies en l’activitat.

Responent a aquests requisits, el projecte presentat pel Cinema Catalunya ha prioritzat els següents elements: la substitució de les pantalles de projecció de les dues sales actuals, la incorporació de nova maquinària digital en els elements de projecció, la substitució de la il·luminació actual per llums LED de baix consum, la instal·lació de nous sanitaris als lavabos públics per a un major estalvi d’aigua, i la substitució de les vitrines de la façana per expositors més accessibles i visibles per a tots els públics. Tot plegat, amb l’objectiu d’oferir un millor servei i una experiència més confortable al públic.

Llistat d’actuacions a fer al llarg de 2023 amb els fons Next Generation:

-Substitució de les pantalles de projecció d’acord amb els estàndards actuals.

-Incorporació d’un nou ordinador de projecció a la Sala 2 per a una millor integració de la tecnologia digital en l’activitat.

-Incorporació d’un reproductor professional Bluray-DVD per a l’aplicació dels sistemes digitals actuals en els processos de funcionament.

-Substitució de les vitrines de la façana per expositors fabricats amb materials més sostenibles i amb llums LED de baix consum, de mides adaptades a tots els públics per fer-los més accessibles i visibles.

-Substitució d’elements dels sanitaris de les cabines dels lavabos públics per a un estalvi d’aigua i una major sostenibilitat.

-Substitució de la il·luminació del sostre dels lavabos públics per bombetes LED de baix consum.

-Incorporació de llums LED a la façana del cinema.

Altres actuacions de millora i fidelització fetes durant el present Mandat

Durant aquest Mandat, el Cinema Catalunya ha incorporat altres millores i línies de programació per a continuar oferint una oferta singular, de qualitat i alhora oberta a tota la ciutadania. En destaquen: l’increment de sessions en versió original subtitulada, l’aposta per l’accessibilitat, amb les projeccions de «L’Hora Blava» per a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i/o amb discapacitat intel·lectual, la incorporació d’un bucle magnètic a la taquilla per facilitar la comunicació amb les persones amb necessitats auditives, i la instal·lació de bombetes LED al voltant del cartell de la façana per a un menor consum i una dinamització de l’eix comercial del centre de la ciutat.

Com a mesures de fidelització del públic, el Cinema Catalunya ofereix des de fa anys l’entrada gratuïta durant un any a les persones que arriben a la majoria d’edat, així com un carnet de fidelització per al públic general. A més, l’equipament també accepta el carnet «La Cultura ets tu», que busca apropar infants i joves dels esplais diaris de la ciutat. Per últim, també cal recordar que el públic del Catalunya té descomptes especials a l’aparcament del Vapor Ventalló, sol·licitant el segell a taquilla.

El Cinema Catalunya és membre de la xarxa Europa Cinemas i seu de la Filmoteca de Catalunya a Terrassa.

Coincidint amb el seu centenari, l’any 2016, es va renovar totalment la seva web, per tal de fer-la molt més dinàmica, atractiva i accessible, millorant la informació i la gestió de la venda d’entrades per internet.

El Cinema Catalunya disposa de dues sales i està obert de dimecres a diumenge, mentre que destina les tardes del dilluns i dimarts i els matins de tota la setmana a acollir diversos cicles i activitats vinculades a l’àmbit divulgatiu i docent, entre d’altres. Inaugurat el 28 de març de 1916 i obra de l’arquitecte Melcior Vinyals, és l’únic cinema públic actualment en funcionament al nucli urbà de la ciutat, al carrer de Sant Pere, 9. Després de diversos anys de gestió privada, l’any 1999 l’Ajuntament de Terrassa va decidir adquirir aquest immoble davant del seu imminent tancament i assumir-ne la gestió per mitjà de la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa, S.A.

A dia d’avui, el Cinema Catalunya és un dels pocs cinemes de gestió pública que encara segueixen actius a tot Catalunya. De fet, diverses fonts apunten que la Sala 1 és una de les més antigues de tot l’Estat, entre totes les que es mantenen en funcionament. En aquest sentit, l’any 2020 l’Acadèmia de Cinema Català li va atorgar la distinció com a una de les sales de cinema centenàries de Catalunya.

Tota la informació sobre l’àmplia i diversa oferta del Cinema Catalunya, així com la venda anticipada d’entrades, es pot trobar al web www.cinemacatalunya.cat.

Related Articles

Deixa un comentari