El perillós i oblidat carrer Mas de Canet, al barri de Les Martines

No Comment

Redacció

Mas de Canet, al barri de Les Martines, és un carrer suposadament d’accés restringit. El cert és que ja fa anys que, tot i haver-hi senyals verticals que prohibeixen l’accés a vehicles no residents, ha esdevingut, literalment, un carrer drecera entre Terrassa i Rubí molt utilitzat per evitar un petit tram de la carretera de Martorell.

El 2016 va començar la prohibició del pas de vehicles no residents, i es van col·locar 4 senyals, però, assegura una membre de l’associació veïnal, l’Ajuntament no hauria fet res per tal de fer complir la normativa.

El problema és que la prohibició no és fruit de cap caprici o pretensió d’exclusivitat, sinó que va ser una demanda davant la manca de condicions del carrer. L’associació assegura i demostra amb fotos que manquen les voreres per protegir les vianants i fins i tot les façanes de les cases, en trams amb pendents de fins al 25% de desnivell en algun punt. A més, el carrer és de doble sentit de circulació, i asfaltat amb formigó antic que produeix un soroll molt gran. Els veïns han arribat a comptabilitzar el pas de més de 900 vehicles al dia. La realitat és que un carrer residencial i a l’extraradi de la ciutat s’ha convertit en una «carretera convencional o una autopista, segons la franja horària del dia», assegura una veïna.

Cal tenir en compte que, en aquestes condicions, caminar pel carrer és un gran perill. Han estat atropellats alguns animals domèstics, i alguns nens i famílies s’han endut ensurts terribles. La quantitat de trànsit i la velocitat de circulació de la majoria dels vehicles el fan intransitable.

Les queixes presentades a l’Ajuntament, asseguren des de l’associació, no han tingut resposta ni han motivat cap acció fins al moment. «Potser esperen que hi hagi una víctima mortal per actuar d’una vegada per totes?», es demanen, al mateix temps que informen que algunes persones no surten a passejar amb infants per por al trànsit.

Les famílies i persones residents s’han reunit amb Alcaldia i la regidoria responsable, amb el coordinador del districte, i amb la Policia. Han fet instàncies, s’han dirigit directament a la Sindicatura de Greuges, han denunciat els fets a la Policia mitjançant trucades i correus electrònics, han organitzat una recollida de signatures… i així i tot, encara no han rebut cap resposta ni solució.

Related Articles

Deixa un comentari