El secretari de Política Lingüística presenta el Pacte Nacional per la Llengua a Terrassa, demà 21, al Vapor Universitari

No Comment

El secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, presenta aquest dimarts, 21 de juny, a les 13 hores, el Pacte Nacional per la Llengua a l’edifici del Vapor Universitari, primer pis (Colom, 114, 08222 Terrassa). El secretari Vila atendrà els mitjans de comunicació abans de l’acte.

Aquesta presentació comptarà també amb la participació de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la presidenta del Consell de Centre del CNL i regidora de Normalització Lingüística, Teresa Ciurana.

El Pacte Nacional per la Llengua és un projecte del Govern de la Generalitat que defineix la voluntat del mateix govern de tractar els temes relacionats amb la llengua catalana d’una manera frontal, transversal, dialogant i rigorosa. Es tracta d’una iniciativa adoptada pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2021, destinada a «promoure un Pacte Nacional que forneixi del màxim suport social i institucional el desenvolupament de les polítiques necessàries pel que fa a l’ús i el coneixement de la llengua catalana i que faci del català un instrument de coneixement i de cohesió social.». Tota la ciutadania és invitada a participar en el procés participatiu amb propostes, tant de caràcter individual com col·lectives, fruit tant de sessions autogestionades com de les deliberacions organitzades pel Govern mateix.

In : Dia a dia

Related Articles

Deixa un comentari