La unió col·lectiva, motor de les lluites (propostes des de la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa)

No Comment
Manifestació unitària per residències, defensa de les pensions i altres drets.

Dolores Lledó (presidenta de la Favt)

Les lluites d’avui i de demà demanen noves estratègies i noves formes d’abordatge. Veiem com certs problemes quotidians es cronifiquen i globalitzen a tot el territori, no només en l’àmbit de la ciutat: situacions com la pujada de la factura elèctrica, com la precarització de la sanitat o el tancament d’oficines bancàries i caixers, així com la manca d’accessibilitat d’aquests, en molts casos.

El tancament de sucursals bancàries obliga al desplaçament de les persones a altres barris per poder portar a terme les seves gestions. Els més afectats són la gent gran i amb mobilitat reduïda, ja prou perjudicats per haver de fer servir caixers tàctils (complicats per a ells) i targetes en lloc de llibretes. Tot plegat, traves i més traves que només beneficien els bancs.

Pujades del preu de la llum sense control

Un altre tema candent, la pujada de les factures de la llum i un disparat i sense control. Per a drama, el de les persones electro-dependents, a les quals l’actual preu de la llum posa en seriós risc, ja que són persones que viuen connectades a una màquina perquè, si no fos així, moririen. Persones que depenen de l’energia continua per viure i que amb les actuals ajudes no poden més que malviure sota mínims i la por de no poder assumir aquestes pujades. Des d’aquí demanem especial protecció a aquest col·lectiu, tot sabent que tota la ciutadania ens veiem perjudicats i frustrats per aquestes constants pujades.

Hem de cercar solucions més enllà dels límits ciutadans i treballar en comú amb la resta de ciutats que ens envolten i pateixen les mateixes limitacions, perquè com més units treballem, més força farem. És necessari fer-hi front de forma col·lectiva. Per això, és important explicar que aquests temes i d’altres s’han tractat en el darrer consell Federal de la Confavc, de la qual forma part la nostra federació.

Tots vivim les mateixes preocupacions: cal un front comú

La posada en comú dels problemes locals de cada federació posa en relleu que totes i tots vivim les mateixes preocupacions i també que la millor forma d’encarar-ho és fer front comú i lluites comunes, com ja he dit abans. Organitzar-se en grups de treball temàtics per posar-se mans a la feina i convertir les paraules en fets i accions són els primers passos que ja s’estan prenent.

També és necessari fer campanyes i mobilitzacions, així com formacions, sumant-se tots els moviments socials d’altres territoris que ja estan en marxa. Abordem aquest marc comú de federacions en lluites comunes. Ara més que mai, hem de ser conscients de la importància de les lluites veïnals i de la mobilització social, barri a barri, perquè segur que junts podrem trobar idees per aportar i solucions.

Aviat se celebrarà una nova edició dels reconeixements veïnals; canalitzem noves línies d’actuació sorgides de les experiències dels ciutadans, veïns i veïnes i no defallim i recordem que governi qui governi, els nostres barris, les nostres ciutats i els nostres drets, es defensen.

Related Articles

Deixa un comentari