L’Alberg de Vallparadís s’estrena amb l’acollida de voluntaris europeus

No Comment

Dissabte 30 d’octubre l’Alberg de Vallparadís de Terrassa comença la seva activitat amb l’acollida de 10 voluntaris del Cos Europeu de Solidaritat provinents d’Alemanya, Grècia, Itàlia, França i Polònia, a través d’un projecte coordinat per la Víbria Intercultural.


“Beware of the Jabberwock” és un projecte de voluntariat coordinat per la Víbria Intercultural que treballa la intergeneracionalitat a través de la narració oral i l’expressió artística.

Durant les 5 setmanes que el grup estarà a Terrassa, els voluntaris visitaran llars i residències de persones grans, convidant-les a compartir vivències personals, llegendes, memòria històrica de la ciutat, etc. Del material recollit i després de passar per una formació en diferents tècniques d’expressió artística, es crearà un espectacle final, destinat a diversos públics, gent gran, joves i infants. D’aquesta manera es pretén recollir l’essència de les vivències de la gent gran i portar-les al públic més jove. Un recull de contes il·lustrat recollirà les històries creades on participaran joves artistes locals.

El títol del projecte està basat en un poema de Lewis Carroll “Jabberwocky” inicialment inclòs al conte Alicia al País de les Meravelles, partint d’un vocabulari inventat per l’autor es relata la història d’un monstre ferotge. Al títol, s’ha buscat un paral·lelisme amb els monstres interiors o externs que actualment pateixen els diversos col·lectius implicats i als que cal plantar cara; la soledat en la gent gran, la manca d’oportunitats d’emancipació en la gent jove involucrada i finalment el Covid un monstre compartit que afecta a tota la societat de moltes maneres.

Entre les diferents entitats que participen a la iniciativa hi ha la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, el Casal Cívic Terrassa-Can Boada, el Casal Cívic Terrassa Can Roca, la Residència La Llar, l’Embarral, Ateneu Candela, Tub d’Assaig, El Corralito, Creixen Terrassa i el Punt de Voluntariat de Terrassa.

El projecte es pot seguir a les xarxes socials de la Víbria.

Fotos de la Víbria Intercultural

Related Articles

Deixa un comentari