L’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme concedeix la placa d’honor de l’entitat al terrassenc Enric Cama Colomés

No Comment

El mateix dia de la presentació del seu llibre Una esperança permanent (1999-2021) 22 anys d’editorials, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme (ACEPF) va fer pública la concessió de la placa de l’entitat a Enric Cama, tot considerant que es mereix el «reconeixement al seu treball i compromís amb la lluita antifranquista i la memòria democràtica».

Aquest reconeixement a l’Enric Cama s’estava preparant des del Butlletí nº 100 del butlletí de l’ACEPF, Catalunya Resistent , ara a punt de sortir el nº 105. Però les mesures sanitàries no ho permetien.

«El professor d’història, el militant del PSUC i ICV, el sindicalista de CCOO i el resistent antifeixista, són la mateixa persona», declarà l’associació en un comunicat fet públic el dia 18 de setembre. L’Enric Cama ha estat, i encara és, «el cronista de la nostra Associació amb les mateixes idees, rigor històric, gran sensibilitat i fidelitat a una manera d’entendre la Solidaritat, la Justícia i la Memòria Democràtica».

El juny de 2001 es va presentar el llibre Crònica de la Negra Nit. Vides i veus de les presons franquistes (1939-1969). Tot i que va ser un treball col·lectiu que va coordinar l’Ignasi Riera, el llibre va veure la llum gràcies a l’Enric, fent la transcripció de les entrevistes.

Related Articles

Deixa un comentari