Oberta la inscripció a les noves formacions adreçades al teixit associatiu i el voluntariat

No Comment
Formació d’entitats. Foto: ajterrassa

L’oferta inclou nou cursos i tallers amb un total de 68 hores de formació

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Qualitat Democràtica, posa a disposició del teixit associatiu i el voluntariat de la ciutat una nova oferta d’accions formatives. L’oferta es pot consultar a http://espaientitats.terrassa.cat/ca/properes-formacions/. La inscripció s’ha de fer a través dels corresponents formularis web que hi ha a la informació de cada curs.

El conjunt d’accions formatives es desenvoluparà entre l’octubre i el desembre. En total s’ofereixen nou accions, totalment gratuïtes, amb un total de 68 h de formació.

En aquesta ocasió, l’oferta combina formació en línia i presencial. El programa inclou vuit cursos i tallers per a entitats i, a més, un curs d’iniciació al voluntariat, pensat pera aquelles persones que es vulguin iniciar en aquest àmbit.

Una part important de l’oferta per a entitats està dedicada a l’àmbit de la gestió, amb formacions dedicades al disseny de projectes, la captació de fons o els projectes d’Aprenentatge i Servei. Altres formacions estan dedicades a la creació de xarxa amb el teixit associatiu i a la gestió del voluntariat. Finalment, hi ha noves propostes que complementen la formació del passat semestre i aposten per la millora de la comunicació de les entitats, com el tallers dedicats a l’aplicació de disseny Canva o a la tècnica de l’storytelling.

En aquest sentit, la regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha destacat la renovació de continguts en l’oferta formativa: “Hem vist que cada cop més entitats valoren la importància de comunicar bé, però no sempre tenen persones amb coneixements per fer-ho, i per això hi ha aquestes novetats. Seguirem adaptant l’oferta al que les entitats ens demanin, per ajudar-es a millorar en el seu dia a dia”, ha dit la regidora, qui ha afegit que “tenir cura de les entitats i del voluntariat és tenir cura de la ciutat. Tot el que l’Administració faci pel teixit associatiu és invertir en la millora de tota la comunitat, perquè estem empoderant organitzacions i persones que fan una ciutat millor”.

Set dels vuit cursos i tallers per a entitats els organitza el mateix servei de Qualitat Democràtica, mentre que un («Lideratge i governança democràtica per a les organitzacions en temps de crisi») és un curs del servei d’Emprenedoria i Economia Social apte tant per a entitats com per a empreses. En el propers dies, la pàgina de formació de l’Espai entitats anirà incorporant noves formacions útils per a entitats organitzades per altres serveis municipals.

El professorat dels cursos està format per persones amb experiència en la temàtica que abordaran i són membres d’entitats del tercer sector social, i la meitat de les accions ofertes estan reconegudes pel Pla de Formació de l’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya), impulsat per la Generalitat de Catalunya.

In : Dia a dia

Related Articles

Deixa un comentari