Ruta per conèixer la història de Sant Pere Nord, demà dissabte 26 de febrer

No Comment

L’Ateneu Terrassenc, amb la participació de l’AVV de Sant Pere Nord, conviden a fer ruta cultural pel barri de Sant Pere Nord. Serà demà dissabte 26 de febrer, a partir de les 10:30h, al punt de trobada de la Ctra. de Matadepera cantonada amb carrer Doctor Calsina, quan es realitzarà una ruta per diferents punts, on es parlarà del passat, present i futur del barri.

Aquesta Ruta Cultural ha estat creada i dirigida per Ferran Peña.

Història del barri

Les primeres cases les van construir els primers immigrats andalusos en arribar a Terrassa la década de 1910. Aquest va ser l´inici del primer barri de Terrassa integrat exclusivament per immigrats. Més endavant, als anys 20 es va començar a poblar la zona que seria l´avinguda de Jaume l, que va créixer amb la primera afluència migratòria d’abans i després de la Guerra Civil. El seu nivell de precarietat barrejava el barraquisme i les cases unifamiliars d’auto-construcció.

La ruta seguirà una línia evolutiva sobre la història del barri amb la col·laboració de Mossèn Carles Milà Farnés de la Parròquia de Sant Pau, i de Jaume Àvalos, President de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord.

(Text extret de la web de l’Ateneu Terrassenc)

 

Related Articles

Deixa un comentari