Terrassa estrena nous panells informatius de trànsit de tecnologia avançada

No Comment

La ciutat és pionera a l’Estat per incorporar-los en l’àmbit urbà

L’Ajuntament ha adquirit sis nous panells d’informació variable i de tecnologia avançada que ofereixen des d’aquesta setmana informació relativa a l’estat del trànsit, les incidències viàries, els talls de circulació als carrers, els avisos a les persones conductores en cas d’emergències, les campanyes de seguretat viària i l’estat d’ocupació dels aparcaments. També poden incorporar missatges en temps real i avisos específics (episodis de nevada, de contaminació atmosfèrica…), entre altres qüestions com, per exemple, el temps de recorregut.

Amb aquesta actuació, Terrassa es converteix en una ciutat pionera a l’Estat, ja que ha incorporat uns panells informatius de trànsit dinàmics en l’àmbit urbà. Els nous panells estan situats als carrers interiors de la ciutat propers al centre urbà i substitueixen les pantalles que, des de 2002, només oferien dades relatives a l’estat d’ocupació dels aparcaments. La inversió realitzada ha estat de 206.626,19 euros (IVA inclòs) i forma part de les millores que ha ofert l’empresa ACISA dins el contracte de manteniment de semàfors.

Les noves pantalles permeten adaptar el contingut en funció del missatge a divulgar perquè poden incorporar més caràcters, una major varietat de colors, així com imatges animades per tal de facilitar la lectura a les persones conductores. A més, poden combinar texts i imatges iconogràfiques que ajuden a la comprensió del missatge. Aquests nous panells són una matriu de 128×64 píxels RGB i estan basats en la tecnologia “LED full matrix full color”, amb el protocol estàndard NTCIP, que permet obtenir el màxim rendiment des de la nova aplicació de la sala de gestió de mobilitat.

Pla de Mobilitat 2016-2021

Aquesta acció s’emmarca dins el Pla de Mobilitat 2016-2021 i forma part de les accions i polítiques que configuren Terrassa com a “ciutat intel·ligent”. Pel que fa a la xarxa de panells informatius, la ciutat en té quatre situats a les principals entrades de la ciutat (carretera de Martorell, carretera de Montcada, carretera de Matadepera i Rambleta del Pare Alegre) i els sis nous que han substituït els panells que només oferien informació sobre el nivell d’ocupació dels aparcaments.

In : Dia a dia

Related Articles

Deixa un comentari