Terrassa recorda Companys, 15 oct., 19H, plaça Lluís Companys

No Comment

 

Un any més Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Terrassa convoquen a retre homenatge a la figura del president, Lluís Companys, en el 81è aniversari del seu afusellament.

Com cada 15 d’octubre, des d’Esquerra Republicana de Terrassa i Jovent Republicà de Terrassa es convoca a la ciutadania, les entitats i partits terrassencs a assistir a l’acte d’homenatge al president Lluís Companys en el 81è aniversari del seu afusellament.

L’acte es realitzarà a partir de les 19 hores davant el monument a la Plaça Lluís Company. Un any més, l’homenatge anirà seguit dels Cants de la Llibertat, que desplaçaran la cantada reivindicativa fins a aquest espai.

Seguint la dinàmica dels darrers anys, Esquerra Republicana planteja el record del qui fou president del partit com un acte de reivindicació d’una figura històrica patrimoni de totes les catalanes i catalans, també a la nostra ciutat.

Ara que Terrassa comença a implementar des de l’Ajuntament programes decidits en record de la memòria històrica de les víctimes de guerra civil i la repressió franquista (amb iniciatives com la col·locació de les primeres Stolpersteine a la ciutat en record a les víctimes del feixisme), informen des de l’organització, es vol mantenir l’acte homenatge com un espai compartit de record i denuncia per Lluís Companys, l’únic president de govern escollit democràticament executat en la història d’Europa.

Per tot això consideren molt important compartir aquest homenatge i significar-lo com a espai de reivindicació per totes les persones que, avui dia, continuen patint la repressió de l’estat espanyol.

Convocatòria

Divendres 15 d’octubre 19:00h – Plaça Lluís Companys

Intervindran

Xènia Albà, Presidenta Esquerra Republicana de Terrassa

Ona Martínez, Regidora de Memòria històrica (en representació de Jovent Republicà)

Related Articles

Deixa un comentari