Nou Camp d’Esport a Les Fonts

No Comment

El següent reportatge, que descriu de forma cronològica l’evolució del nou camp esportiu que s’ha construït al barri de Les Fonts, ha estat elaborat per alumnat de 3r d’ESO de l’INS Ègara de Can Parellada, en el marc d’un curs d’Emprenedoria centrat en l’economia social i solidària que els joves han dut a terme durant aquest any, i en col·laboració amb Malarrassa.

 

Aidan Abril, Ishak Ouharram, Unai Garcia, Naiara Marín

(Alumnes de 3r d’ESO de l’INS Ègara)


Fa uns anys de la problemàtica de lespai esportiu de Can Jofresa, després de manifestacions a l’Ajuntament per part dels usuaris, l’Ajuntament, i la Generalitat es van comprometre a fer la inversió necessària per a dur a terme el nou camp d’esports, amb la utilització principal i la gestió compartida dels esports de rugbi i futbol, per part dels clubs de Rugbi Carboners i UE Les Fonts.

El CEM (Centre Esportiu Municipal) Les Fonts serà compatible amb el futbol, aprofitant al màxim el rectangle de joc. Així doncs, els Carboners de Terrassa compartiran instal·lacions amb el club de futbol UE Les Fonts, traient el màxim partit possible a aquest espai públic.

Les obres es dividiran en tres fases. La primera consistirà en la neteja de el terreny, excavació, moviment de terres i murs de contenció així com les tanques perimetrals de la parcel·la.

La segona fase serà l’execució de el terreny de joc, condicionar els espais exteriors i la il·luminació general.
La tercera fase suposarà el punt i final de les obres amb la fonamentació de l’edifici, la instal·lació dels mòduls, acabat interiors i la posada en marxa de la instal·lació.

La primera fase s’inicià al 2018 i un cop finalitzada arrencarà la segona, que està prevista que comenci a finals de 2018 o principis de l’2019. Pel que fa a la tercera, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya es va compro-metre fa cinc anys, a assumir el seu cost.

Aquest projecte va néixer del pla de Centres de Tecnificació de la Generalitat de Catalunya, suspès a causa de la crisi econòmica, i ara l’Ajuntament de Terrassa, Federació Catalana de Rugbi, Federació Catalana de Futbol, Carboners de Terrassa, UE Les Fonts i els veïns de les Fonts confien que la Generalitat de Catalunya complirà amb aquest compromís d’assumir la seva part del finançament de la tercera fase de les obres.

D’aquesta manera, no només Catalunya i els Carboners guanyaran un nou camp de rugbi, sinó que a més la FCR podrà gestionar unes instal·lacions que serviran de centre neuràlgic per la tecnificació esportiva del rugbi català.

Les diferents fases s’han anat endarrerint per causes que tots coneixem com la pandèmia, deixadesa de les institucions públiques per part de la Generalitat.

ubicació_camp_les_fonts Ubicació del nou estadi. Foto de l’any 2018

Acord entre l’Ajuntament de Terrassa i la Federació Catalana de Rugbi

L’Ajuntament de Terrassa i la Federació Catalana de Rugbi han signat un conveni per a la construcció d’un camp poliesportiu de rugbi i futbol a la zona de Les Fonts. Aquest espai no només serà el camp de rugbi dels Carboners de Terrassa, sinó que també servirà com a centre de tecnificació de la Federació Catalana de Rugbi (FCR), que gestionarà i explotarà les instal·lacions.

La construcció del Camps de les Fonts s’accelera amb l’asfaltat de la superfície

La crisi sanitària per la Covid-19 ha endarrerit alguns dels projectes esportius més ambiciosos de la ciutat, com és la construcció del camp de rugbi i de futbol de Les Fonts, però en les darreres setmanes s’ha accelerat la segona fase d’aquesta instal·lació.

Ja s’ha asfaltat la superfície i s’espera que a la tardor es pugui començar a instal·lar la gespa artificial, amb l’objectiu que aquesta tercera fase estigui enllestida a finals d’any. La darrera, la construcció de l’edifici que hauria d’encabir oficines i vestidors, no té una data fixada.

camp_les_fonts_vista_aèria Vista aèria del Camp de Les Fonts

L’Ajuntament de Terrassa, que finalment ha assumit el cost del projecte, vol que els dos principals usuaris de la instal·lació, Carboners i UD Les Fonts, puguin començar a entrenar a principis de 2021.

Podria, però, no ser l’únic club que se’n beneficiaria, ja que el Terrassa FC traslladaria temporalment la seva activitat fins a Les Fonts, si s’acaba produint el canvi de gespa de l’Estadi Olímpic. Uns treballs que s’havien d’abordar aquest estiu, però que la crisi econòmica originada per la pandèmia ha acabat posposant.

El nou camp de rugbi i futbol de Les Fonts estarà llest per jugar-hi a la primavera

El nou camp de Les Fonts es podrà començar a utilitzar la propera primavera. Serà llavors, quan s’hagi instal·lat la gespa artificial, que els Carboners i la UD Les Fonts hi podran portar els seus equips perquè hi entrenin i hi competeixin.

L’alcalde, Jordi Ballart, ha fet una visita a les obres, acompanyat del president del club de futbol, Artur Travessa, i la màxima responsable del club de rugbi, Marie Teixidor. Ara tot just s’ha acabat la segona fase del projecte, que s’ha endarrerit pels problemes de finançament i la pandèmia. L’Ajuntament reclama a la Generalitat, un cop més, que no es desentengui d’aquest equipament. La urbanització, el paviment, l’enllumenat i la instal·lació de l’aigua han costat prop d’un milió d’euros. Tots els ha costejat el consistori.

“L’Ajuntament reclama a la Generalitat, un cop més, que no es desentengui d’aquest equipament”

Tant la UD Les Fonts com els Carboners necessiten el nou camp, que compartiran al 50%, per poder fer un salt tècnic i competitiu. Amb aquest nou camp, Les Fonts tornarà a tenir un terreny de joc al barri, després que el club de futbol abandonés definitivament el vell i entranyable camp, just a sota el pont de l’autopista.

El camp de rugbi i futbol de Les Fonts entra a la recta final

Ha començat ja la tercera fase de les obres del camp de gespa artificial de Les Fonts, que s’utilitzarà per a la pràctica del rugbi i el futbol. Aquesta fase final dels treballs contempla el condicionament del terreny de joc, així com del mobiliari esportiu necessari per a la pràctica de tots dos esports. Pel que fa al rugbi, l’entitat que gestionarà la instal·lació serà el Club de Rugbi Carboners de Terrassa, que en els darrers anys ha utilitzat la pista d’atletisme de Can Jofresa. Amb relació al futbol, tot i que la gestió correspondrà a la Unión Deportiva Les Fonts, el nou camp servirà també per al futbol base d’altres clubs de futbol de la ciutat.

equip_ue_les_fonts A dalt actual equip UE Les Fonts cel·lebrant l´ascens de categoría. A sota, l’equip de Rugbi dels Carboners.

 

 

Related Articles

Deixa un comentari