malarrassa
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

18è Aniversari Ateneu Candela

juny 15 19:00 - 23:30

L’Ateneu és un projecte de centre social alternatiu provinent dels moviments socials de la ciutat al calor del moviment antiglobalització,on ha passat un munt de gent i de iniciatives/projectes. 

L’Ateneu Candela actual acull una cafeteria, una llibreria, una cooperativa de consum, sales de reunions, un escenari per a espectacles i un munt de gent participant en multitud d’iniciatives. Programació com: Presentacions de llibres, jornades de formació, xerrades, tallers, cinema (videodrome), poesia, música, teatre i arts escèniques, activitats familiars (contacontes, teatre…)esdeveniments especials (castanyada, aniversari, quinto de nadal) classes de castellà, català, tallers…
És un espai social i cultural fortament arrelat a la ciutat de Terrassa. Un espai social de gestió ciutadana amb una viva activitat social, cultural i artística obert a la ciutat. A nivell estatal és un referent dels centres socials actius.

Aquest 2019 fem 18 anys i el proper 15 de juny ho volem celebrar plegades. Amb tota la ciutat i tota la gent del centre social. Per això hem preparat un dissabte d’activitats.

A més a més, fa 6 anys, dins l’event de l’aniversari, vam endegar l’entrega d’un premi que vam anomenar “Tu sí que em representes. Aquest premi vol ser un reconeixement per part de la comunitat del nostre centre social, a grups ciutadans o persones del nostre entorn que fan una tasca valuosa per a conquistar una ciutat millor i més justa. Grups, projectes o persones compromeses en la lluita pel dret a la ciutat.

El nom del premi és un dels lemes principals del moviment #15M “no ens representen” modificat per introduïr un reconeixement explícit a qui se li entrega: “amb la vostra lluita, vosaltres sí que ens representeu”. Fa 6 anys el vem donar a l’AMPA de l’escola Can Montllor i a la PAH de Terrassa, fa 5 anys l’Observatori Ciutadà Municipal i al projecte “A les vuit al Raval”, fa 4 anys el vam donar a la Taula de l’Aigua de Terrassa, fa 3 a “La Trobada” el restaurant, fa 2 anys a Quart Creixent i l’any passat a l’ecobotiga l’Egarenca.

Aquest any, la comunitat del centre social ha proposat que fem un reconeixement al projecte: “Terrassa sense murs”. Un projecte que sorgeix amb la vocació de fer visible la vulneració de drets i la manca d’oportunitats a la que estan exposades les persones immigrades i refugiades a la nostra ciutat. Volem ser un espai de lluita per eradicar aquests greuges.
“Un ampli ventall de causes econòmiques, socials, mediambientals, i polítiques porten un gran nombre de persones a marxar del lloc on han nascut. Un cop aquí, les polítiques migratòries repressives de l’Estat espanyol i de la UE, així com el racisme social i institucional, fan que es trobin en una situació especialment vulnerable. A més, la classe social, l’origen cultural, l’edat i el gènere són factors que sovint amplien la desigualtat i la manca d’oportunitats.
Els murs que creixen arreu no aturen la nostra voluntat de destruir-los. Des d’aquí treballarem per enderrocar tots els que existeixen a nivell local, treballarem per fer de Terrassa una ciutat justa i digna per a les que hi vivim.

Mostra els detalls

Data:
juny 15
Hora:
19:00 - 23:30
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

Ateneu Candela

Recinte

Ateneu Candela
Carrer Montserrat 136
Terrassa, Barcelona 08221 Espanya
+ Mapa de Google

Deixa un comentari