malarrassa
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

[Exposició] “Visions atmosfèriques”, d’Ignasi Verdós

setembre 4 19:00 - 20:00

Del 5 de setembre al 29 de setembre.
Horari: de dilluns a dissabte de 16 a 21h, i festius de funció.

IGNASI VERDÓS neix a Terrassa el any 1934, amb un bagatge ple d’antecedents familiars en el camp del dibuix, la pintura i les arts. Cursa estudis amb el mestre Ramón Cortés i mes tard els continuà a Barcelona. Al tornar a Terrassa fa sortides a l’aire lliure amb altres pintors i amics, com en Solá, Salvador Arís, Miquel Piñol, etc., recorrent els entorns de la ciutat i del Parc Natural de Sant Llorenç i del poble de Mura on s’hi va afincar.

Interessat amb la figura i el retrat, assisteix a l’Escola Municipal d’Arts Aplicades de Terrassa, on practica diverses tècniques de dibuix i pintura al natural.

Els seus inicis es van centrar en una pintura figurativa i postimpressionista seguint l’escola terrassenca dels seus predecessors i mestres com Vancells, els germans Viver en Ramón Cortés, etc.,per passar posteriorment a una pintura creativa i personal, molt atmosfèrica, amb veladures i “frotées” que recorden les obres de Turner.

També ha seguit una sèrie de “ismes” alternant unes figures i formes geomètriques, abstraccions cubistes, retrats tri o bi-color sintetitzats, etc.

En la exposició que ara ens presenta amb el títol “VISIONS ATMOSFÈRIQUES” ens mostra diferents paisatges que podríem definir com a bucòlics plens d’atmosfera i amb una textura i colors relaxants que transporten al visitant quasi com en un somni esboirat en la ment, en el que fa que vagi descobrint arbres, boires, reflexes, rius, llunyanies, etc., tot això quasi imperceptiblement, lo que permet gaudir plenament d’aquestes obres.

Les seves pintures han estat exposades en moltes galeries espanyoles, com també a Portugal, França, Àustria, Holanda i adquirides per col·leccionistes de Alemanya, Itàlia, Àustria, Turquia, EE.UU.,etc.

L’Ajuntament de Mura dins del programa d’actes de la Festa Major, bi-anualment li patrocina una exposició en el seu propi taller. Eixís mateix en la web de Mura i en el programa de la Diputació de Barcelona de promoció d’aquest poble, menciona la seva exposició oberta als visitants interessats.

Ignasi Verdós te el seu estudi-taller i exposició en el carrer de l’Escultor Armengol, 96 de Terrassa, on es pot contactar en el telèfon 617318481 i i en el seu e-mail ignasi@artverdos.com, així com veure les seves obres en la web “artverdos.com”.

Mostra els detalls

Data:
setembre 4
Hora:
19:00 - 20:00
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Espai La Galèria Centre Cultural de Terrassa
Rambla d'Ègara, 340
Terrassa,
+ Mapa de Google

Deixa un comentari