L’Economia Feminista tornarà a comptar amb espais de debat de la mà del Casal de la Dona, l’Egarenca, AlterNativa3, La Natural Coopmunicació, Dones d’Aigua i La Llançadora.
Des del març fins al novembre tindran lloc tallers formatius, taules rodones i teatre a diferents espais de la ciutat.
Diferents entitats i organitzacions de la ciutat de Terrassa, conformades majoritàriament o únicament per dones, impulsen les V Jornades d’Economia Feminista. Aquestes jornades es porten realitzant periòdicament cada any des de 2019, i enguany se celebren amb l’objectiu de ser un espai transversal de diàleg on es mostrin realitats de precarització a les quals l’economia feminista vol donar solució. A la vegada, es pretenen proposar models de canvi en concordança amb les necessitats vitals de les persones que viuen a la ciutat.
Aquestes V Jornades d’Economia Feminista inclouran tallers amb col·lectius de dones de la ciutat, per fer-los arribar què és la economia en clau feminista, i per reflexionar conjuntament sobre conceptes per treballar-los de forma continuada i establir-hi una relació.
Les impulsores consideren que en aquestes V Jornades ha arribat el moment de fer una diagnosi i anàlisi dels pressupostos municipals amb perspectiva de gènere, els quals es van presentar a les I Jornades d’Economia Feminista, tenint en compte que s’han fet tallers formatius al respecte. Per això, es duran a terme cinc tallers de pressuposts municipals amb perspectiva de gènere des de l’abril al juny.
Tenyint de lila la ciutat
També es representarà una obra de teatre, Silenci… es vota, que fa una crítica a l‘electoralisme. Diuen les impulsores que els partits politics tenen un discurs electoralista i el que persegueixen és el vot, ignorant la major part de les vegades les necessitats de la ciutadania. Es fan constantment eleccions, mentre la resta de la població viu com pot i intenta normalitzar la seva situació pensant amb ingenuïtat que poden escollir.
En aquest sentit, es veu la necessitat de reforçar la conscienciació sobre la municipalització de l’aigua a la ciutat i la seva relació amb els feminismes, ja que és un dret pel sosteniment de la vida i la comunitat, i d’aquesta manera en les tasques reproductives que històricament han realitzat les dones i cal posar-les en valor.
Les entitats impulsores d’aquestes jornades són: Casal de la Dona, l’Egarenca, AlterNativa3, La Natural Coopmunicació, Dones d’Aigua i La Llançadora.
Deixa un comentari