Arç Cooperativa, una corredoria d’assegurances ètiques i solidàries

No Comment

Dins l’ampli ventall de productes i serveis que es poden adquirir en l’àmbit de l’economia social, ens trobem que les assegurances també poden ser ètiques i solidàries. De fet, així resa el lema d’Arç Cooperativa, una entitat que porta més de 30 anys exercint la seva tasca com a corredoria d’assegurances, i que el passat dilluns va exposar la seva filosofia i experiència als assistents d’Els Dilluns de l’Economia Solidària de la XES, a l’Ateneu Terrassenc.

El Xavier Gómez, un dels 13 socis cooperativistes d’Arç, explicà en aquest espai com a l’estat espanyol ja no inverteixen els bancs, sobretot des de l’anomenada crisi, sinó que ara ho fan majoritàriament les grans companyies asseguradores, “ho fan amb els diners que dipositen els clients que contracten assegurances”. Per contra, la cooperativa Arç garanteix que els diners s’inverteixen en determinats productes i projectes que sí responen a criteris ètics i solidaris.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Xavier Gómez d’Arç Cooperativa intervenint en Els Dilluns de l’Economia Solidària de la XES

Com a corredoria, Arç ofereix un ampli catàleg de serveis: assegurances de vida, llar, vehicles, danys, responsabilitat, accidents, etc. Donada la seva vinculació amb l’economia social i solidària, està molt implicada amb les entitats del lleure, de la cultura popular, del món educatiu (escoles i Ampes), les energies renovables, i per suposat les empreses de l’economia social i solidària. Més de 2.000 organitzacions i unes 190.000 persones cada any reben cobertura asseguradora per part d’Arç.

Segell de qualitat EthSI d’assegurances ètiques

De fet, Arç compta amb el segell de qualitat europeu Ehtsi (Ethical Solidarity Based Insurance), el qual certifica que realitza assegurances catalogades com a ètiques: gestionades amb criteris ètics i solidaris, que reporta uns beneficis socials que es destinen a potenciar projectes justos, i que respon a les pràctiques pròpies de la banca ètica i del mutualisme. «Nosaltres sí que podem dir on van a parar els teus diners», afirmà el Xavier. Arç pot presumir de compartir aquest segell amb Atlantis, empresa agermanada amb Arç i que també dóna servei d’assegurances ètiques.

Un altre camp d’actuació important de la cooperativa és la formació; en concret, a emprenedors d’un ampli espectre, per tal d’assessorar-los en el tipus d’assegurances que realment necessiten en els seus negocis. «Afirmem que l’assegurança ètica no és més cara», deia Xavier en referència al debat al voltant de l’accessibilitat per part de la ciutadania als seus productes.

L’espai d’Els Dilluns de l’Economia Solidària comptarà el proper dilluns dia 20 amb representants de Som Energia, que també exposaran la seva experiència empresarial i la seva aposta en el camp de la comercialització i consum d’energia amb una visió ètica i responsable. Serà a les 19h a l’Ateneu Terrassenc.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari