Dissabte es va celebrar el primer aniversari de la xarxa Districte Zero

No Comment

Aquesta xarxa d’entitats de l’àmbit cultural i de l’economia social i solidària, totes elles ubicades en el centre de la ciutat, intercooperen per pensar noves maneres de potenciar l’economia local i la cura del barri i les persones.


El passat dissabte 21 de setembre, el Districte Zero (D0) van celebrar el seu primer aniversari. Es tracta d’una xarxa de diversos projectes locals que fa poc més d’un any van començar el seu camí per pensar i plantejar noves maneres de cooperació en el marc de l’economia local i cura del barri i la seva gent.

Durant el matí de dissabte, i malgrat la pluja, algunes de les entitats del D0 van obrir les portes dels locals on es troben per incentivar que les veïnes del barri coneguessin de primera mà aquestes iniciatives i les seves activitats que desenvolupen.

Al vespre, el temps va ser més permissiu i tingué lloc una celebració lúdica al barri, al carrer Sant Gaietà, amb un concert a càrrec de la jove egarenca Aida Martínez, que va interpretar èxits del pop i el soul. També va tenir lloc un sopar popular. 

El Districte Zero és una xarxa formada actualment per més de vint iniciatives locals: Adhoc.cat, Ateneu Candela, Art7, Blau, B&B 1900, Bakoom Studio, Cafè del Candela, Casa de la Música, Centre Excursionista, Communia, El laberint de La Nau, Elixir Poètic, Gravetat Zero, L’Egarenca, L’Embarral, Les Pisanes, La Lluerna, Llibreria Synusia, Plantem-nos, RGA, Tub d’Assaig i Vesc.

El concert d’Aida Martínez va tenir durant la nit de dissabte. MG

Les entitats d’aquesta xarxa es troben localitzades dins del districte centre de la ciutat, entre l’Avinguda 22 de juliol, Rambla d’Ègara, carrer de la Rasa i carrer del Nord. No obstant això, les dinàmiques d’aquesta zona del districte centre s’allunyen molt del que a priori es podria entendre per “centre”. Per això, des del Districte Zero es detecta la potència de començar a esdevenir una xarxa integrada per entitats, les quals s’han dedicat durant el seu primer any de vida a conèixer-se per saber a què es dedica cadascuna.

El Districte Zero es marca com a reptes potenciar la cooperació entre projectes d’economia local, la cura i un major coneixement del teixit veïnal, així com potenciar l’agenda cultural del barri.

Primer Parking Day a Terrassa

Juntament amb l’entitat ADENC, el Districte Zero havia organitzat el dia abans, divendres, l’anomenat Parking Day, una iniciativa sorgida el 2005 a la ciutat de San Francisco, de caràcter reinvindicatiu per transformar temporalment places públiques d’aparcament en parcs i jardins, amb l’objectiu  de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. La trobada va tenir lloc al carrer Sant Gaietà.

Parquing Day al carrer Sant Gaietà, el passat divendres 20 de setembre. Foto l’Egarenca

Deixa un comentari