El mNATEC i els usuaris de Som Mobilitat ja comparteixen cotxe elèctric

No Comment

El cotxe està a disposició dels treballadors del mNACTEC, de dilluns a divendres, de 7 a 16 h, i fora d’aquest horari qualsevol usuari de Som Mobilitat pot utilitzar-lo.

Es tracta d’una acció de compromís mediambiental que s’emmarca en el programa de responsabilitat social del Museu.


El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha començat a utilitzar un vehicle elèctric compartit a través de la cooperativa Som Mobilitat. Tal com vam avançar dies enrere, aquest cotxe elèctric el fan servir els treballadors del Museu per als seus desplaçaments d’àmbit professional, i es troba al pàrquing del mNACTEC.

El vehicle està a disposició exclusiva del mNACTEC de dilluns a divendres, de les 7 a les 16 h. Fora d’aquest horari, qualsevol usuari de Som Mobilitat pot utilitzar el vehicle, que es pot reservar a través de l’aplicació o el web de la cooperativa.

El mNACTEC se suma així al sistema de mobilitat de cotxe multiusuari (car sharing), un sistema de transport privat, gestionat per una entitat, en què un grup de persones comparteix la utilització d’una flota d’automòbils. El cotxe multiusuari promou la utilització racional del cotxe per tal d’assolir una mobilitat més sostenible a les ciutats.

Fins ara, els desplaçaments del personal es feien amb un vehicle de gasolina propietat del mNACTEC. D’aquesta manera, s’aposta pel car sharing i el vehicle elèctric, en línia amb el compromís ambiental i de sostenibilitat del Museu, impulsat a través del programa de responsabilitat social del mNACTEC i el programa Biosphere de turisme responsable.

El vehicle compartit i el punt de càrrega es troben al pàrquing del mNATEC, a la Rambla d’Ègara.

Aquesta acció es complementa amb la instal·lació, l’any 2019, de punts de recàrrega per a vehicle elèctric a l‘aparcament del mNACTEC, al Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug (seu del mNACTEC) i a les sales de reserva del mNACTEC a Cervera.

Som Mobilitat

Som Mobilitat és una cooperativa que impulsa projectes per fer més sostenibles i menys contaminants els desplaçaments dels seus socis i reduir el nombre de vehicles acumulats a les ciutats.

La cooperativa disposa d’una flota de vehicles elèctrics per compartir arreu de Catalunya i ofereix servei a particulars, empreses i ajuntaments.

El mNACTEC

El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

Related Articles

Deixa un comentari