Per segon any consecutiu ha tingut lloc a Barcelona el Mobile Social Congress, un espai on, coincidint amb el Mobile World Congress, s’han posat sobre la taula temes incòmodes i controvertits que passen desapercebuts en el congrés mundial de telefonia. Les conseqüències de l’explotació del Coltan a la República Democràtica del Congo, les condicions de treball i explotació a les mines i a les fàbriques on es produeixen els aparells, l’obsolescència programada que els converteixen en un residu perillós, per la salut i pel medi ambient. S’ha donat a conèixer on van a parar aquests residus i que hem de fer per tal de reciclar-ne la major part dels materials que els conformen.
Durant dos dies s’ha parlat i debatut sobre temes silenciats i s’han presentat alternatives de consum, de producció i per reduir l’impacte que tenen aquests aparells electrònics. Ha estat un espai de conscienciació i de reflexió.
Organitzat per Setem ha comptat amb la participació de moltes entitats, cooperatives i empreses de l’Economia Social i Solidària. Africaye, ASPERTIC, Amnistia Internacional Catalunya, Capa8, Cyclolock, CooperAcció, Dimmons, El TEB, Electronics Watch, Enginyeria Sense Fronteres, eReuse.org – Circuit Pangea, Escola de Cultura de Pau UAB, Eticom-Som Connexió, eXo.cat, Fairphone, Free Knowledge Institute/Xarxa Comuns IoT: The Things Network Catalunya/ Digital DIY, Free Software Foundation Europe, Good Electronics, Grupo de Estudios Africanos, Guifinet, International Peace Information Service, Jamgo, Justícia i Pau, Lliga dels drets dels pobles, Programa UPC-Reutilitza, Restarters Barcelona, Softcatalà, Solidaritat Castelldefels Kasando, SOMO.
font: eticom.coop
Deixa un comentari