Els Premis Economia Social 2022 se centren en la transició a una economia més sostenible

No Comment

Es donaran més de 9.000 euros en premis per als millors treballs de final de grau, final de postgrau i final de màster que facin referència a l’economia social.

El termini de presentació dels treballs s’obre dimarts 12 d’abril i s’allarga fins el 16 de setembre.


La transició ecosocial amb criteris d’economia social i cooperativa és un dels eixos vertebradors dels Premis Economia Social 2022, que acaba de convocar la Fundació Roca Galès en el marc del Programa d’Economia Social de la Generalitat. En un context d’emergència climàtica, aquest any el jurat dels premis valorarà especialment aquells treballs universitaris que vinculin l’economia social, el cooperativisme o el tercer sector amb la transició ecosocial cap a un model més sostenible que equilibri el desenvolupament econòmic i social amb els recursos limitats del medi natural.

Dimarts vinent, dia 12 d’abril, s’obre el termini d’inscripció a la sisena edició dels Premis Economia Social. Els premis reconeixen els millors treballs universitaris de final de grau, final de postgrau i final de màster sobre temàtiques vinculades amb l’economia social, el tercer sector i el cooperativisme. En total, hi ha més de 9.000 euros en premis. Poden optar als premis els treballs que s’hagin presentat entre el 22 de setembre de 2021 i el 16 de setembre de 2022, dia que també acaba el termini per enviar els treballs.

Segons s’estipula en les bases dels Premis, aquests consten de fins a set reconeixements: el premi especial i els premis als millors treballs de final de grau, de final de postgrau i de final de màster, i el segon premi en cadascuna d’aquestes tres últimes categories. En el cas del premi especial i els tres primers premis, estan dotats amb 1.100 euros, i en el cas dels tres segons premis, amb 900 euros. En tots els casos, a més, es recompensaran amb tres 300 euros més en serveis i productes del mercat social.

Els Premis tenen per objectiu donar visibilitat a les àrees de coneixement relatives al tercer sector, l’economia social i el cooperativisme en les universitats catalanes, però també fomentar l’especialització de l’alumnat en aquestes matèries i reconèixer els treballs acadèmics teòrics i pràctics que els abordin i que posin en valor les noves maneres de produir, gestionar i consumir.

En l’anterior edició es van presentar 36 treballs de 9 universitats catalanes. El premi especial va recaure en un treball de Raimon Carreras, estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre la qualitat democràtica en el moment que es produeix un canvi d’escala en una cooperativa.

El millor treball de final de màster va ser un de Raül Masot, de la Universitat de Lleida, sobre el fruiturisme, com a fórmula promoció de rutes turístiques a les comarques de Ponent a través de les agrobotigues. El millor treball de final de postgrau va ser un de Clàudia Torrens, de la UPF-BSM, sobre la transició energètica. I finalment el millor treball de final de grau va ser per a un d’Almodis Cebrià, de la Universitat de Barcelona, sobre el moviment cooperatiu i el dret a la ciutat.

 

Deixa un comentari