El futur equipament de l’economia social a La Muntanyeta entrarà en funcionament el 2022

No Comment
interior de la Muntanyeta nou espai ESS Interior de La Muntanyeta, el futur nou espai de l’ESS a Terrassa

Ahir dijous es va presentar públicament el que serà el nou espai específicament adreçat a fomentar l’economia social i solidària. Aquest s’ubicarà a l’Era de La Muntanyeta, al costat de la piscina de Vallparadís, ocupant l’edifici que anys enrere va acollir un restaurant. A la presentació van acudir membres de l’equip de govern, així com de cooperatives, entitats i grups polítics representats en el Consell Municipal de l’ESS.

Encara que s’hauran de concretar els usos i que va per llarg, a dos anys vista, el regidor d’Economia Social, Josep Forn, va descriure les finalitats de l’equipament: “acollirà nous emprenedors per formar-los, acompanyar-los, i comptarà amb presència de cooperatives locals també en la cogestió de l’espai”. També albergarà “fires d’intercanvi i de segona mà, tallers, xerrades”, així com “despatxos per a entitats, espai d’incubació i coworking i magatzem”, en paraules de Forn. A la vegada, es donarà atenció a la ciutadania i serveis a Vallparadís, donada la seva situació estratègica enmig del parc. També es pretén que s’hi ubiqui una cafeteria. El complex comprèn l’edifici central de 535 metres quadrats, més un xalet adjacent de 61 metres, i una era d’uns mil metres.

El pressupost per condicionar l’espai, en desús des de fa uns anys, arribaria als 400.000 euros, indicà Forn, qui va informar del calendari: a finals d’any es comptarà amb el projecte executiu per començar a realitzar les obres el 2021, de manera que entri en funcionament al llarg del 2022. El regidor insistí en el fet que la governança de l’espai serà una gestió mixta a càrrec, entre les entitats del Consell Municipal i el mateix servei municipal.

presentació muntanyeta ess El regidor Pep Forn informa en roda de premsa de les característiques de l’equipament. Foto MG

“Necessitat de construir una economia més social”

“És el fruit d’una feina feta”, destacà el Primer Tinent d’Alcalde Isaac Albert, en referència al Pla Estratègic de l’ESS aprovat ara fa un any; “som una de les poques ciutats que compta amb un pla d’aquestes característiques amb una estratègia compartida entre entitats de l’ESS i grups municipals”, assenyalà Albert. El Pla Estratègic recull tot un full de ruta de mesures a desenvolupar fins al 2026.

Albert destacà la promoció, enfortiment i foment de les iniciatives de l’ESS que suposarà l’equipament. “Tenim la necessitat de construir una economia més social, amb les persones al centre”, i afegí que “entrem en uns nous temps en què cal un desenvolupament econòmic més eficient”, tot destacant que “això va d’un projecte de ciutat”.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari