La cooperativa Som Energia arriba als 25.000 socis

No Comment

Aquesta setmana la cooperativa d’energia verda Som Energia ha arribat a la xifra de 25.000 persones sòcies després de 5 anys de funcionament, i esdevé  la cooperativa d’energia verda més gran de l’Estat espanyol i de les més grans d’Europa.

Som Energia, que no para de créixer vora 500 socis i sòcies i el doble de contractes cada mes, permet als seus membres, siguin particulars, empreses o administració pública, contractar la llum certificada 100% renovable i desenvolupa projectes de generació d’energia a partir de fonts renovables.somenergia 25000

Tot i ser una empresa jove, ja és econòmicament sostenible en superar els 16M€ de facturació l’any 2015 i amb la previsió de que augmenti un 50% per aquest any. Actualment gestiona més de 33.000 contractes de llum a tot l’Estat espanyol, té més de 60 grups locals repartits per totes les comunitats autònomes i genera anualment l’electricitat necessària per a més de 2.000 llars a partir de 8 instal·lacions fotovoltaiques, una planta de biogàs a Torregrossa (Lleida) i una central hidroelèctrica a Peñafiel (Valladolid).

Ben aviat connectarà una nova planta fotovoltaica de 2MW de potència (energia per a 1.300 llars), que serà la primera que impulsa sense comptar amb els incentius de primes a les renovables que van desaparèixer l’any 2012, i ho fa a partir d’un innovador model de finançament participatiu que permet la inversió dels socis i sòcies per obtenir l’electricitat a preu de cost a través de la factura elèctrica. Un model d’autoconsum col·lectiu nou al nostre país, la Generació kWh.

Gijsbert Huijink, gerent de Som Energia, remarca que “la satisfacció que tanta gent se sumi al projecte és molt gran. Però per aconseguir el nostre objectiu de canviar el model energètic cal que moltes més persones participin de cooperatives o iniciatives ciutadanes com la nostra”.

Font: blog.somenergia.coop

El Grup Local de Som Energia Terrassa posa un generador solar a disposició de les entitats

D’altra banda, el grup local de Som Energia Terrassa disposa d’un generador d’energia solar idoni per a usos en activitats a l’aire lliure com fires, estands, o xerrades, on faci falta una font autònoma d’energia apta per connectar-hi ordinadors, equips de so o altres usos.

El carret-generador solar autònom està a disposició de les entitats locals que el puguin necessitar per a actes puntuals.

Només cal contactar amb el grup local a:
terrassa@somenergia.coop

Related Articles

Deixa un comentari